Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Napi takaritz

 

Napi takaritz

2016 szökőév, hát hajrá! Eddig az elmúlt három évben mindig a február visszaesést hozott a blog olvasottságában. Lehet, hogy én sem figyeltem eléggé? A január többé kevésbe hozta a formáját ezért most februárra összeraktam 20 izgalmas, döntéseket váró és égető témát. Aki követi majd a blog alakulását, annak minden nap csak egy dologra kell odafigyelni.

Nem akarom senki idejét beosztani, én alapvetően úgy tervezem, hogy minden reggel szánok egy kis időt arra, hogy körülnézzek azzal kapcsolatban, hogy a nemzetközi szaksajtó hoz-e valamit a fizetett PR-en kívül és mi lehet ebből olyan, amit mi is felhasználhatunk. A napi blog bejegyzés minden reggel 6 óra előtt elkészül. Aki korán kell, aranyat lel!

Ez egy tréning!

A február egy tréning hónap. Ha minden reggel rászánsz 10 percet arra, hogy az aktuális témát megismerd, akkor hagyhatod a tudatalattidat, hogy egész nap dolgozzon rajta. Este pedig szánj rá 10 percet és hozd meg a megfelelő döntést, készíts róla feljegyezést. Később majd meglátod mekkora ennek a jelentősége.

Személyes ügy

A februári hónap, számomra rendkívül izgalmasnak ígérkezik pozitív és negatív szempontból is. Nagy kihívások előtt állok, a helyzet annyira bonyolult, hogy legalább 20 nap kell, hogy elmeséljem és az is lehet, hogy nem is lesz elég.

A mai téma (01)

Ha azt elfogadod, hogy lehetne még több és még igényesebb megrendelőd. Ha szoktál arról álmodni, hogy milyen az ideális megrendelő, akkor itt az ideje, hogy elgondolkodj arról, hogy milyen az ideális szolgáltató, a legendás szolgáltatás.

Pontosan én sem tudom, hogy a Te ideális megrendelődnek mi az ideális szolgáltatás, de azt tudom, hogy ennek fontos része az apropó. Az apropó az az Ok, amivel meg lehet keresni egy érdeklődőt és el lehet kezdeni vele a párbeszédet. Az érdeklődő az, aki valami ok miatt felfigyel rád és ez az ok, nem az apropó. Érted?

Tehát mára az első téma, a feldobott labda: Amszterdam.

Az ISSA-INTERCLEAN kiállítás, vásár és üzletember találkozó, verseny és gyakorlati bemutató május 10 – 13 között kerül megrendezésre. Ez a szakma világkiállítása. Most úgy néz ki, hogy kb. 700 kiállító lesz. Ezeket 100%-ban megnézni, kínálatukat megérteni már önmagában is egy nagy kihívás viszont az érzést és hangulatot hazavinni, na az, az igazi cél.

Ha ott akarsz lenni, azt ma el kell döntened és, hogy ebben segítselek, egy kicsit én ott leszek és van egy tervem is. A terv az, hogy ha jössz, hozz egy videokamerát és forgass. Ha elég nyersanyag gyűlik össze, profi vágóval csinálhatnánk egy egész estés filmet, amire meghívhatnánk potenciális megrendelőidet.

Két legyet egy csapásra!

Tehát az ősznek, úgy mennénk neki, hogy szervezhetnénk valamelyik moziba egy vetítést a létesítménygazda piacnak. Nyilván ez olyan kell, hogy legyen, hogy nehogy elunják magukat. Sőt tovább megyek, olyan előzeteseket kell tudnunk csinálni, amik a nyár során felkeltik, felkorbácsolják majd a potenciális megbízók érdeklődését. Érted!?

Mi a célom a tréningel?

Kísérlet: tudom, sokan keresitek a kitörési pontot, én is. Lehet, hogy megtaláljuk. Vannak persze olyanok is, akik csak nyavalyognak a kis komfortzónájukba, hátha őket is ki lehet mozdítani. Általában a megoldást mindenki mástól várja, nézzük meg hátha sikerül megértetni, hogy a megoldás csakis saját maga lehet.

Kihívás: nem biztos, hogy lesz kitartásom ezt végigcsinálni. Lehet, hogy erre még 50 – 60 órát is rá kell szánni. Van, akinek havonta még két poszt sem jön össze. A legnehezebb pedig az lesz, ha majd azt látom, hogy érdektelen, amit csinálok. Ma nagyon erősen érzem a késztetést és ez egy nagyon fontos dolog, az egész szakmát érinti.

Inspiráció: ha lesz a témák kapcsán válasz, komment vagy netán „beszéljük meg egy kávénál” sokat lendíthet a helyzeten. Nyitott vagyok ebben a hónapban nagyon sokat dolgozni azon, hogy ha van cél, akkor az meg is valósuljon.

Kíváncsiság: Mind kezd a szakma azzal a hatalmas információ mennységgel, amit most rázúdítok? Hogyan dolgozza fel? Születhetnek interjúk, lehet ebből egy tréning vagy netán egy könyv? Sok ötletem van, még túl sok is és aztán a megvalósítás rendkívül körülményes lesz. Én most a saját önfejlesztésem szempontjából is elindulok egy úton és kíváncsi vagyok ki követ majd.

Egy személyesebb hangvétel: tervek szerint a február minden egyes hajnalhasadása erre a dologra lesz szánva. Néha egyszerű lesz és néha nem. Az is számít, hogy előzően hányan olvasták, volt-e visszajelzés vagy beszélgettem-e az adott dologról valakivel személyesen is. Ebben a hónapban nekem is meg kell hozni pár fontos döntést és ezek között lesznek dilemmáim és lesz vajúdás is. Nem akarlak velük fárasztani, de ami tanulságos azt megosztom majd.

Összefoglaló: időnként végig kell nézni a nagy egészen. Hol vagyunk éppen? Hová tartunk és meddig jutottunk? Az idő mindenkinek másképp telik. Még nem vagyok ott ahova indultam, de már messze vagyok attól a ponttól ahonnan elindultam. Félúton a legveszélyesebb a helyzet, de egy folyót háromnegyedéig átúszni és aztán gondolkodni a visszaforduláson, az még durvább.

Mindenféle nagy tervek vannak: ezek pedig, szerintem csak akkor valósíthatóak meg, ha szakma megmozdul. Nem a klasszikus és elcsépelt összefogásra gondolok, mert annak nincs realitása. Egyéni célokban gondolkodom, mert azok eredményei összeadódnak és ennek az összegződésnek lehet eredménye a piacon.

A projektnek lesznek statisztikái is, amit időnként majd közzéteszek. Továbbá a projektnek lesz egy olvasótábora is, akik ha regisztrálnak, majd kedvezményeket és ajándékokat kapnak, ha program kiteljesítik.

Illetve van még egy nagyon nehéz rész. Mi van, ha mégsem csinálom végig? Hát akkor mindenkinek, aki a regisztrált a napi olvasó táborba, annak egy havi kávéját én fizetem. Nem akármilyen kávéból, hanem első osztályú gyógy kávé nádcukorral, vagy anélkül, különböző gyógynövényekkel vagy csokoládéval. A kínálat itt látható. Persze lehet zöld vagy gyógynövény tea is. Egyszóval fantasztikus, de nem fog bekövetkezni.

2016 hírlevél gyakoriság

Tervezett takaritz.hu hírlevél gyakoriságok 2016-ra

E-mail cím *:
Név *:
Hírlevél gyakoriság *:A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Februárban minden olyan témát felvetek, ami fontos lesz ebben az évben. Ez arra is jó lesz, hogy semmi nem marad figyelem nélkül, ha rá szánsz minden nap 10 percet arra, hogy elolvasd a posztot és lépj, intézkedj, ha kell. Természetesen hírlevek mennek majd a MATISZ részéről is, ahol új kommunikációs szakértő kezdte meg munkáját és a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézete is kommunikál majd. Meg hát ott van a Tiszta Tér Technológiai magazin is. Mindenki majd valamit kiemel a lényeg, hogy a TE fejedben milyen kép áll össze.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!