Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Nagy esemény sorozat (18.06.12)

 

Nagy esemény sorozat (18.06.12)

Július 10 egy nagy esemény lesz, de nem az egyetlen, a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ könyvet követi még másik 4 könyv az INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ szinttől a CÉGVEZETŐ szintig. A szolgáltatásvezető kiemelt és kivételt képez, a Cégvezető viszont tervek szerint október 5-én kerül bemutatásra a BCS kiáltáson.

A tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető egy olyan képzettségi szint[1] és ugyanakkor egyben beosztás[2] is, amely a szakirányú ismereteivel nélkülözhetetlen és talán a legfontosabb szereplőjévé tesz valakit a tisztítás-technológiai szolgáltatásban. Ugyanakkor, azt is látjuk, hogy sok esetben ez a tudás hiányzik a cégeknél és ezért, gyakran előfordul, hogy olyan felelős beosztású ember még a láthatáron sincs, aki betölthetné a szolgáltatásvezetői teljes szerepét.

Természetesen, a legtöbb cégben vannak szolgáltatásvezetőknek, területi vezetőknek, objektumfelelősnek, esetleg igazgatóknak is nevezett beosztások, de e posztokat betöltő személyek nem minden esetben vannak birtokában a teljes, úgynevezett szolgáltatásvezetői tudásnak.

Ebben a könyvben, a tudás hat fejezetre (tananyag egységre) oszlik és ugyanezt a rendszer van itt is, mint a korábbi, Intézménytakarító, az Önjáró (vezetőüléses) felülettisztító gépkezelő és a Tisztítás-technológia szakmunkás szakanyagban. A fejezetek számozása követi a „RENESZÁNSZ 2.0 program füzeteinek felosztását:

-          I. – VI. fűzetek Intézménytakarító

-          VII. – XII. fűzetek Önjáró (vezetőüléses) felülettisztító gépkezelő

-          XIII. – XVIII. Tisztítás-technológiai szakmunkás

-          XIX. Felületspecialista

-          XX. – XVI. Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető

-          XVII. Takarító cégvezető

Ennek megfelelően, nem csak végzettségek épülnek egymásra, hanem a tananyag egységek is, egy képzésen belül és azon túl is. Ez úgy valósul meg, hogy minden szakmai szint ugyanarra a struktúrára épül:

-          Szakmai integráció

-          Társadalmi integráció

-          Alkalmazott tudományok

-          Munkakörnyezet

-          Előkészületek és nagyságrendek

-          Technológia, technika és eredmények

A terv az, hogy ez a program 2018 végére összeálljon ez a tudásmátrix és mindenki számára elérhető legyen.

 

Tehát július 10-én szervezek egy olyan szakmai napot, ami egyrészt pályára állít abban, hogy mi az a tudás, ami ma elvárható ma egy szolgáltatásvezetőtől. Ez nem csak magyarországi vonatkozásban, hanem Európaiban is. Másodszor pedig adok egy olyan feladatot, ami valójában egy „állatorvosi ló” és ami irányadó lesz a 250 oldalas könyv feldolgozásában. Harmadszor megmérjük a szakmai szintedet és objektív visszajelzést kapsz arról, hogy hol tartasz most. Negyedszerre kapsz egy könyvet és néhány segédeszközt, hogy felkészülj a vizsgára. Ötödszörre, pedig ki is tüzűk a célt, mert szeptemberre szervezünk egy vizsgát és TE ott lehetsz. Ha pedig már van szolgáltatásvezető bizonyítványod eljöhetsz és megnézheted, hogy mi a jelenlegi állapot.  Ennek megfelelően rosszul nem járhatsz.

Mindezt 25.000 Forintért!

Szolgáltatásvezető bizonyítvánnyal 50% kedvezmény!

[1]A szolgáltatásvezető, mint képzettségi szint: EQF5 OKJ 52 853 02 Felső-középfokú szakképesítés

[2]A szolgáltatásvezető, mint beosztás: Az a formálisan megbízott szakember, aki egy előre meghatározott területen, munkatársai segítségével megvalósítja a bizalmi, dokumentált, lehetőség szerint a megrendelő főtevékenységéhez igazodó, szakszerű módszerekkel végzett és tervezett időben megvalósított szolgáltatást. Ennek a tevékenységnek az a célja, hogy a területén megjelenő elsődleges kockázatok minimalizálódjanak, a másodlagos és járulékos kockázatok kiküszöbölődjenek.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!