Munkaterv (17.07.06)

 

Munkaterv (17.07.06)

Az, hogy mindenki tudja, hogy ki mikor, hol és mit csinál, és milyen eredményre számíthatunk. Ez az alapja az feladat teljesítésének igazolásának és a minőségmérésnek. Ugyanakkor felveti a tervezés és az időnormák fontosságát illetve a takarító személyzet heterogenitását. Vagyis ki felel meg a szolgáltatásra és ki nem?

Munkaterv nélkül nincs objektív árkalkuláció!

Az árverseny „oltárán” feláldozzuk az eredményt. Ha ajánlatkérő biztos akar lenni a szolgáltatás maradéktalan megvalósulásában, akkor sokkal jobban oda kellene figyelni a szakmai alkalmasság igazolására. Ezért nagyon izgalmas kérdés, hogy mik azok a szempontok, amik alkalmasságot igazolnak és melyek, azok, amelyek hozzák azt a többletet, amiért megéri egy kicsit többet fizetni és mégis az ár/érték arány jobb lesz.

A KBT szerint alkalmassági szempontok a következőek lehetnek:

referencia: jogszabály szabályozza, milyen formában kell megadni, csak az előző három év számít, és nem kell több mint a megpályázott munka. Viszont az, ami felette van, lehet értékelési szempont.

szakemberek: ezen a téren elég jól állunk, legalábbis ami a szabályozást illeti. Ami még hátra van, hogy a cégek is komolyan vegyék magukat és a megrendelőt és alkalmazzák a feladatnak megfelelő képzettségű személyzetet. Szakképzetlen emberekkel biztos nem lesznek jó eredmények.

a minőség biztosítása: itt megjelenhetnek a tartalmi kérdések és nem elsősorban a tanúsítványokra kell koncentrálni, hanem azokra az intézkedésekre és alkalmazott rendszerre, amivel garantálható a szolgáltatás minősége.

ellátáslánc-irányítási és ellenőrzési rendszerek: ez is nagyon hajaz az előzőre, de itt inkább a lényeg a folyamaton és a felelősségen van. Nagyon fontos dolog, hogy a takarító cég menedzsmentje hogyan szerveződik, és milyen viszonyokat alakít ki a beszállítókkal és a végrehajtó állománnyal. Itt szerepet kaphat a humán erőforrás menedzsment és a konkrét munkaterv-készítési módszertan.

második vagy harmadik fél által végzett vizsgálatok: ellenőrzési lehetőségek, vevői audit, tanúsítványok (ISO, stb.

vezető végzettség vagy képzettség: itt alapvetően azok a személyek kerülnek előtérbe, akik a szolgáltatás tejesítéséért felelősek, vagyis a szolgáltatásvezetők. Ez ma már államilag elismert képzettség.

környezetvédelmi intézkedések: legnagyobb értéke a tanúsított intézkedéseknek van.

az éves átlagos statisztikai állomány: izgalmas kérdés, hogy értékesebb-e a saját állomány, mint az alvállalkozó, és ha igen mi a jó, hogy egy nagy, közepes vagy kis céggel áll szemben a megrendelő?

eszközök: nyilván meghatározza, a szolgáltatás szintjét viszont lehetnek speciális esetek, mikor ezen keresztül mérhető lenne a szolgáltató kreativitása.

Ennek a jelentősége igen nagy, mert ezekből a lehetőségekből kell összeállítani egy olyan rendszert, hogy aki ezt képest tejesíteni, az és csak is kizárólag az a cég szolgáltathat. Tehát ezen az alapon a szakma is meg kell, hogy állapodjon önmagával abban, hogy ezekből mi a fontos és min nem, a fontosak között pedig mi a legfontosabb és az, ami kevésbé.

Hamarosan, július második felében, MUNKATERV témában szervezek egy továbbképzést, akit a dolog érdekel, itt jelentkezhet. Fontos látni milyen az érdeklődés, így a nyár derekán, mert aszerint kell majd helyszint választanom.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!