Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Munkaterv (17.07.06)

 

Munkaterv (17.07.06)

Az, hogy mindenki tudja, hogy ki mikor, hol és mit csinál, és milyen eredményre számíthatunk. Ez az alapja az feladat teljesítésének igazolásának és a minőségmérésnek. Ugyanakkor felveti a tervezés és az időnormák fontosságát illetve a takarító személyzet heterogenitását. Vagyis ki felel meg a szolgáltatásra és ki nem?

Munkaterv nélkül nincs objektív árkalkuláció!

Az árverseny „oltárán” feláldozzuk az eredményt. Ha ajánlatkérő biztos akar lenni a szolgáltatás maradéktalan megvalósulásában, akkor sokkal jobban oda kellene figyelni a szakmai alkalmasság igazolására. Ezért nagyon izgalmas kérdés, hogy mik azok a szempontok, amik alkalmasságot igazolnak és melyek, azok, amelyek hozzák azt a többletet, amiért megéri egy kicsit többet fizetni és mégis az ár/érték arány jobb lesz.

A KBT szerint alkalmassági szempontok a következőek lehetnek:

referencia: jogszabály szabályozza, milyen formában kell megadni, csak az előző három év számít, és nem kell több mint a megpályázott munka. Viszont az, ami felette van, lehet értékelési szempont.

szakemberek: ezen a téren elég jól állunk, legalábbis ami a szabályozást illeti. Ami még hátra van, hogy a cégek is komolyan vegyék magukat és a megrendelőt és alkalmazzák a feladatnak megfelelő képzettségű személyzetet. Szakképzetlen emberekkel biztos nem lesznek jó eredmények.

a minőség biztosítása: itt megjelenhetnek a tartalmi kérdések és nem elsősorban a tanúsítványokra kell koncentrálni, hanem azokra az intézkedésekre és alkalmazott rendszerre, amivel garantálható a szolgáltatás minősége.

ellátáslánc-irányítási és ellenőrzési rendszerek: ez is nagyon hajaz az előzőre, de itt inkább a lényeg a folyamaton és a felelősségen van. Nagyon fontos dolog, hogy a takarító cég menedzsmentje hogyan szerveződik, és milyen viszonyokat alakít ki a beszállítókkal és a végrehajtó állománnyal. Itt szerepet kaphat a humán erőforrás menedzsment és a konkrét munkaterv-készítési módszertan.

második vagy harmadik fél által végzett vizsgálatok: ellenőrzési lehetőségek, vevői audit, tanúsítványok (ISO, stb.

vezető végzettség vagy képzettség: itt alapvetően azok a személyek kerülnek előtérbe, akik a szolgáltatás tejesítéséért felelősek, vagyis a szolgáltatásvezetők. Ez ma már államilag elismert képzettség.

környezetvédelmi intézkedések: legnagyobb értéke a tanúsított intézkedéseknek van.

az éves átlagos statisztikai állomány: izgalmas kérdés, hogy értékesebb-e a saját állomány, mint az alvállalkozó, és ha igen mi a jó, hogy egy nagy, közepes vagy kis céggel áll szemben a megrendelő?

eszközök: nyilván meghatározza, a szolgáltatás szintjét viszont lehetnek speciális esetek, mikor ezen keresztül mérhető lenne a szolgáltató kreativitása.

Ennek a jelentősége igen nagy, mert ezekből a lehetőségekből kell összeállítani egy olyan rendszert, hogy aki ezt képest tejesíteni, az és csak is kizárólag az a cég szolgáltathat. Tehát ezen az alapon a szakma is meg kell, hogy állapodjon önmagával abban, hogy ezekből mi a fontos és min nem, a fontosak között pedig mi a legfontosabb és az, ami kevésbé.

Hamarosan, július második felében, MUNKATERV témában szervezek egy továbbképzést, akit a dolog érdekel, itt jelentkezhet. Fontos látni milyen az érdeklődés, így a nyár derekán, mert aszerint kell majd helyszint választanom.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!