Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Munkalap (18.01.25)

 

Munkalap (18.01.25)

A munkalap az a dokumentum, ami leírja egy dolgozó aznapi munkáját. Vagyis leírja azt, hogy mit. Más dokumentumra ezzel kapcsolatban nincs szükség, mert ha szakember, akkor azt, hogy mivel és, hogy hogyan azt tudja magától. A munkalap kétélű fegyver.

Azokban a cégekben ahol minden embernek, minden napra van munkalapja, ott nincs szükség jelenléti ívre és a hó végi teljesítési igazolás nem egy formalitás, hanem ezekre a dokumentumokra épül és sok esetben automatikusan készül el.

A munkalap számtalan üzletágban működik és mindenhol ugyanazt a szerepet tölti be: igazolja, hogy valaki maradéktalanul elvégezte az aznapi feladatát.

Természetesen azoknál a cégeknél ahol, nincs minden feladatra ember, ott a munkaterv sajnos elárulja a szervezetet és az ellenőrzések során gyorsan kibukik, hogy itt bizony sumákolás van.

A munkalap alap igazolása a dolgozóé, azonban erre más illetékesek is ráírhatnak értékeléseket. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy egy tétel ellenőrzése során, az végül is nem bizonyul 100%-osnak. Ilyenkor annak a tételnek, az aznapi teljesítése hiányos lesz, és ez tovább megy a teljesítési igazolásba is.  A 100%-os szolgáltatási garancia azt jelenti, hogy azt, amit a vevő nem vett át, azt nem kell kifizetnie.

Természetesen a minőségmérési rendszer fontos szabálya, hogy az ellenőrzés, csak előírt befejezése után lehet, a végrehajtó jelenlétében. Ha pedig az ellenőrzés során fény derül olyan hiányosságra, ami azonnal javítható, akkor azt a végrehajtó javíthatja és a tétel ebben az esetben még lehet 100%-os.

A munkalap tehát nem egy papír, hanem egy rendszer. Egyébként lehet elektronikus is. Lényege, hogy a munkalapok eljussanak a megfelelő helyekre, egy megfelelő rendszer szerint és ott képezhessék a bérszámfejtés és a teljesítési igazolás alapját.

Ez most lehet, hogy egy kicsit meredeknek tűnik, viszont rendkívül hatékony. Ha ez mélyebben érdekel, gyere el a két 2 napos tréningre, ami nem csak erről szól, de végső soron az a célja, hogy a legendás szolgáltatás megszülessen.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!