Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Munkalap (18.01.25)

 

Munkalap (18.01.25)

A munkalap az a dokumentum, ami leírja egy dolgozó aznapi munkáját. Vagyis leírja azt, hogy mit. Más dokumentumra ezzel kapcsolatban nincs szükség, mert ha szakember, akkor azt, hogy mivel és, hogy hogyan azt tudja magától. A munkalap kétélű fegyver.

Azokban a cégekben ahol minden embernek, minden napra van munkalapja, ott nincs szükség jelenléti ívre és a hó végi teljesítési igazolás nem egy formalitás, hanem ezekre a dokumentumokra épül és sok esetben automatikusan készül el.

A munkalap számtalan üzletágban működik és mindenhol ugyanazt a szerepet tölti be: igazolja, hogy valaki maradéktalanul elvégezte az aznapi feladatát.

Természetesen azoknál a cégeknél ahol, nincs minden feladatra ember, ott a munkaterv sajnos elárulja a szervezetet és az ellenőrzések során gyorsan kibukik, hogy itt bizony sumákolás van.

A munkalap alap igazolása a dolgozóé, azonban erre más illetékesek is ráírhatnak értékeléseket. Ilyenkor előfordulhat az is, hogy egy tétel ellenőrzése során, az végül is nem bizonyul 100%-osnak. Ilyenkor annak a tételnek, az aznapi teljesítése hiányos lesz, és ez tovább megy a teljesítési igazolásba is.  A 100%-os szolgáltatási garancia azt jelenti, hogy azt, amit a vevő nem vett át, azt nem kell kifizetnie.

Természetesen a minőségmérési rendszer fontos szabálya, hogy az ellenőrzés, csak előírt befejezése után lehet, a végrehajtó jelenlétében. Ha pedig az ellenőrzés során fény derül olyan hiányosságra, ami azonnal javítható, akkor azt a végrehajtó javíthatja és a tétel ebben az esetben még lehet 100%-os.

A munkalap tehát nem egy papír, hanem egy rendszer. Egyébként lehet elektronikus is. Lényege, hogy a munkalapok eljussanak a megfelelő helyekre, egy megfelelő rendszer szerint és ott képezhessék a bérszámfejtés és a teljesítési igazolás alapját.

Ez most lehet, hogy egy kicsit meredeknek tűnik, viszont rendkívül hatékony. Ha ez mélyebben érdekel, gyere el a két 2 napos tréningre, ami nem csak erről szól, de végső soron az a célja, hogy a legendás szolgáltatás megszülessen.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!