Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Most már nincs visszaút: RENESZÁNSZ 2.0 (17.11.18)

 

Most már nincs visszaút: RENESZÁNSZ 2.0 (17.11.18)

A RENESZÁNSZ 2.0 célja, hogy felébresszük az takarítót és az embert, és Dávidod faragjunk belőle. A takarítás társadalmi megítélése csak akkor fog változni, ha a takarítóra valóban fel lehet nézni. Egyértelmű kell, hogy legyen az embereknek, hogy a takarító felelős szakember. Ezt még meg a menedzsmentnek is meg kel emészteni.

Dávid a takarító személyzetet szimbolizálja, aki megvalósítja a megrendelő elégedettségét és megnyeri a csatát. Rajta áll vagy bukik minden. Nyilván fontos a menedzsment szerepe, de cselekvő katonák nélkül a tábornokok semmit nem érnek.

Az gondolom, hogy a 2018 lehet az az év, amikor rendbe tesszük a dolgainkat. Sokat kínlódtam azon, hogy honnan kéne megfogni a dolgot. Nem csak az a probléma, hogy nincs minden készen és, hogy központilag szinte semmilyen szabályozás nincs, hanem sokkal inkább az, hogy eddig, aki tanulni akart nem látott túl önmagán. Én is belestem ebbe a hibába, mindig az igazgatott a legjobban, amit én nem tudtam, ami nem volt még kidogozva, vagy ami a nyugati szakirodalomba egyáltalán nem volt kifejtve. Azonban az átütő eredmények akkor jönnek majd, ha lesz egy második és harmadik generáció, aki alkotja majd az ütőképes „hadsereget”. Jól képzett, jól felszerelt és nagyon motivált személyzet kell ahhoz, hogy valódi változást érjünk el.

RENESZÁNSZ 2.0 START rendezvény potenciális mentoroknak és szponzoroknak szól. Aki be akar kapcsolódni ebbe a munkába, szánja rá ezt a napot! Tehát ez egy olyan rendezvény ahol nagy szükség van a cégvezetőre és a középvetőkre és az aktivitásukra.

Van egy koncepció! A feladat az, hogy kialakítsunk egy olyan rendszert, amiben rá lehet venni az embereket, hogy mindent megtegyenek azért, hogy fejlődnek. A cégeknek nem biztos, hogy tanfolyamot kell finanszírozni, hanem sokkal inkább vizsgát és elismerést.

Jól tudom, hogy eddig a cégvezetők fejében az volt, hogy szakmunkás bizonyítványt vásároltak. Ennek a mentalitásnak meg kell változni és át kell helyezni a hangsúly a vállalti „TUDÁSTŐKE” tudatos megvalósítására, mérésére és a piacnak való megmutatására. Szerintem fontos a bizonyítvány, de a hangsúlyt a megvalósított szolgáltatásra és annak eredményeire kell helyezni.

A béreket most már tudáshoz, képességhez és eredményekhez kell kötni. Ha nem támasztunk követelményeket az óhatatlanul is növekvő bérekhez, a rendszer egyszer csak össze fog omlani. Informálisan és nyomokban már sok cégnél van belső követelmény, ezeket formálisan is meg kell fogalmazni és iparági szinten kell mérhetővé és összehasonlíthatóvá tenni.

Felépítettem egy koncepciót. A váza már szilárd, a részleteken még lehet vitatkozni. Gyertek el és mindent pontra tehetünk.

Hétfő, november 20, nevezzük ezt a napot ZÖLD HÉTFŐNEK, a fekete péntek nagyon hűjén hangzik. Aki hétfő éjfélig megrendeli és átutalja a részvételi díjat 50% kedvezményt kap.

Ne feledd, hogy most, összesen csak 50 helyünk van! Ha érdekel, a dolog itt jelentkezhetsz.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!