Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Most egyet, de nagyot léptünk előre

 

Most egyet, de nagyot léptünk előre

A plakátok fejlesztése nem új projekt a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézetének életében, de ezúttal cél a teljes szakma plakátosítása, hogy elegendő anyaggal rendelkezzünk egy komplett oktatási stúdió vagy takarító szertár szakma specifikus és látványos berendezéséhez.

Biztosan mindenki emlékszik, hogy az iskolában a kémia labor volt leginkább testreszabott és tantárgy specifikus. Ha az ember itt körülnézett, egyből a tantárgy közepében találta magát. A szemléltető anyagok közt a király a Mengyelejev féle periódusos rendszer volt, ami minden elemet tartalmazott, még azok helye is meg volt, amelyeket még addig nem fedeztek fel.

A PosterPEL projekt célja, hogy plakátokon is átláthatóvá tegye a szakmát. Ma a 640 órás képzésnek kb. 3.000 PPT fóliája van, amit nyilván sok lenne plakát formában is megjeleníteni. Száz darab plakátot azért meg lehet célozni. Természetesen egyszerre kifüggeszteni őket szintén reménytelen lenne, mert akkora oktatótermeink nincsenek. nem véletlenül született meg a blokkrendszer.

A 640 órás szakmunkás képzés 9 blokkból áll, ez a felosztás igaz a PRÉMIUM+ tréningre is, ami azt jelenti, hogy a tanterem falait az éppen aktuális blokk szerint kell berendezni. Ez tanteremtől függően kb. 10 – 15 plakát lehet. A blokkokat egyébként a Gyakorlati készség rendszere szerint határoztuk meg úgy, hogy azok lefedjék a négy kötelező modult.

Az elő lépés tehát a TISZTÁZÁS és DÖNTÉS plakátjainak megalkotása lesz. Ez azt jelenti, hogy érinteni kell a tisztítás-technológia definícióját, a gyakorlati készség szintjeit, a hatásmechanizmusokat, az aranylépéseket és gyémánt szabályokat illetve magát a technológiai fegyelem rendszerét, a szennyeződések, burkolatok osztályozását, az EQF követelmény és valós tudás szinteket és a döntési irányelveket.

Tervek szerint a közeljövőben szerveznénk az első értékelő találkozót tanáraink részére, ahol bemutatnánk az első blokk számára elkészült verziókat és döntenénk a bevezetésükről. Ezt követően a plakátok PDF formáit kereskedelmi forgalomba is hoznánk.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!