Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Mindent összefoglalva

 

Mindent összefoglalva

A CleanEurope verseny rendszer szépen körvonalazódik Lengyelországban és Olaszországban is. Ezt követően már csak az a legizgalmasabb kérdés, hogy a versenyen ki vesz majd részt? Azt gondolom a megmérettetés az egyik legdurvább dolog, amivel az embernek szembe kell nézni.

Egy olyan piacon ahol megmagyarázzuk magunknak, hogy a vevő nem igényes és a csak a legolcsóbb árban érdekelt és ahol már előre önigazolásokat gyártunk nagyon izgalmas kérdés, hogy mit kezdünk egy megmérettetéssel?

A mai MATISZ közgyűlésen az elnökség javaslata, hogy a 2013-as év legyen a MEGMÉRETTETÉS ÉVE. Miért olyan izgalmas kérdés ez? Mert most állt össze egy olyan konjunkturális helyzet, ahol tényleg nagy lehetőség nyilaik arra, végrehajtsuk, hogy megcsináljuk a nagy változtatást. Azt, hogy elérjük, más szemmel nézzenek a tisztítás-technológiai szolgáltatásra és a szolgáltatókra.

A szakmának hitelesítésre van szüksége, ha el akarunk szakadni attól, hogy mindegy mit nyújtunk csak olcsók legyünk, akkor muszáj igazolni, hogy az annyi az tényleg hitelt érdemlően annyi.

A hitelesítés alapja a követelményrendszer és a tanúsítás. Tehát szükségünk van jó követelményrendszerekre a szakma minden területén és ez már önmagában is egy fajta garancia. Illetve szükségünk van arra, hogy vizsgálódjunk ki és hogyan felel meg ennek a követelményrendszernek. A vizsgálódás végrehajtása is rendkívül izgalmas és sok buktatót rejtő rendszer. Azonban ha az rendben megvalósul elkezdődnek a változások.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Lőrincz István2013.03.31. 15:44

Az ötlet valóban kiváló. Ha a szolgáltatók rendelkeznének hiteles szakmai minősítéssel, az sokat segíthetne a szakma külső megítélésében, és ami ennél is fontosabb, fejlődésében. De melyik szervezet lenne képes felvállalni a követelményrendszer kidolgozását?