Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Mennyire csipős?

 

Mennyire csipős?

Akarunk-e változtatni a jelenlegi helyzeten? Ha igen akkor több aktivitás kéne hölgyeim és uraim. Ha nem akkor rendben van. Végül is minden a legnagyobb rendben működik, a profit az égben… Csak azért mondom, mert most úgy néz ki, hogy nem lesz továbbképző június 4-én, mert nincs rá igény.

A hírleveleim nagyjából 4 – 500 cégvezetőhöz jutnak el és ebből nem tudunk összerakni egy 100 fős továbbképzőt, pedig bárkivel találkozom, mindenki alulinformált és fogalma sincs bizonyos dolgokról. Hát ez van! Hétvégéig várok, aztán lefújom az ügyet! Akkor pedig így jártunk...

Jelentkezés a továbbképzésre Ritz Tiborral

Továbbképzés

Név *:
email cím *:
Mobil *:
Jelentkezem a 2016.03.31-én tartandó továbbképzésre *:

Számlázasi cím:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Egyet azért tisztán kell látni, - ha azokat az álmokat kergetjük miszerint fejleszteni kell a létesítménygazdákat, a figyelem központjába kell állítani a takarítóipart netán az árakon is kéne változtatni – ezzel a hozzáállással nem lehet változást elérni.

R.I.P.

Vázolom a jövőt: az árak a következő években tovább esnek. Ez kemény minőségesést von maga után. Az ügyfelek elvesztik a bizalmat a takarító cégekben és elkezdik a beszervezést. A szakember igény talán megjelenik, de nem feltétlenül az átmeneti időszakban. A kiszervezés megszüntetése politikai döntés és egy iparág elveszti a becsületét. Később, 4 – 5 év múlva, amikor a jelenlegi nem megoldott problémák áttörik, az érdekek jótékony fedőburkolatát el lehet kezdeni a szakma újraépítését, a nulláról.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Balogh László2013.05.08. 11:26

Szerintem nem kellene feladni. Előre látható volt, hogy nem jön össze a 400 fős parlament, se a 100 fős
Azon is el kellene gondolkodni, miért alakult ki az ágazatban az apátia. Előre látható volt, hogy az ilyen szintű árharc kialakulása. A MATISZ mégse tett semmit. Az új honlapon azt írják "Új dolgokról, új hangon beszél a MATISZ" cimmel. A MATISZ 2013-as, aktuális célja: Új szövetséget kötni a szakmával és a Szövetség tagjaival. Megerősíteni és felélénkíteni a résztvevők között a párbeszédet. Aktívabbá, élőbbé tenni a kapcsolatokat." Na ebből eddig semmi se látszik.
Hiába vannak Ritz Tibornak jó szakmai ötletei, ha nem támogatja a MATISZ.