Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Még tíz nap (16.12.02)

 

Még tíz nap (16.12.02)

Van most a rendszerben néhány időzített bomba. Megtehetjük, hogy nem veszünk róluk tudomást, de ettől azok még ketyegnek, és egyszer csak elérik azt a bizonyos időt. Lehet, hogy bármit is csináljuk, mégis felrobbannak, de lehet, hogy nem. Egy dolog biztosnak látszik, a mai fő sodor a szakadékba visz.

Mit látok én?

1)      Azt látom, hogy a szakma nem akarja szabályozni magát, mert önkéntesen nem venne, újabb tehet a nyakába. Ebben teljesen igaza van, de csak rövidtávon. Hosszútávon ez oda vezet, hogy a megrendelők azt gondolják, hogy bármilyen áron, bármilyen szolgáltatást megkaphatnak. Minden csak attól függ, mennyire akarnak visszaélni a gazdasági-pszichológiai erőfölényükkel.

2)      Azt látom, hogy minden olyan üzleti modell már eleve halálra van ítélve, ahol a megrendelő nem tudja, hogy pontosan mit kap, és mit kaphatna a pénzéért és az ezt kivitelező végrehajtó állomány pedig csak kényszerből cselekszik. Ma még a minőségmérés nem része a takarítóipari szolgáltatási kultúrának, az átadások és a teljesítési igazolások legtöbb helyen formálisak.

3)      A szolgáltatás építményének nincs „alapja”. A takarítók elkeseredettek, és demotiváltak, már nem a remény, hanem a kényszer tartja még bennük a lelket. 1999-ota képzek takarítókat, immár lassan 18 éve, és évről évre azt látom, hogy az állomány egyre kevésbé motivált, egyre inkább nem látja a „megoldást” a saját élete szempontjából. Ma a takarítóipar nem kínál karriert a takarítóknak.

Mit lehet tenni?

Meg kell fogalmazni a meghatározó kérdéseket. Meg kell nézni, hogy más „sikeresnek” tekintett iparágak miért működnek jól. Ma rengeteg modell van, ami bevált, a takarítóipar egy olyan úton halad, ami egy csúnya zsákutca.

December 12-én indul a Tisztítás-technológiai Akadémia, az első kérdéssel: hogyan vegyem rá az alkalmazottamat, hogy előállítsa a legendás szolgáltatást?

Az ember működési rendszere – legújabb humán erőforrás kutatások eredményei a célok és tervek tükrében. Régebbi motivációs modellek, amelyek elméletileg helyesek, csak nem készült hozzájuk megvalósítás know-how. Alapvetések és a felismerések lényege.

Az első, a kezdeti diagnózis és a terápia első szakasza. A szolgáltató ember személyisége és a legendás takarítási szolgáltatás, illetve az új közbeszerzési törvényből adódó lehetőségek – ár-érték arány számítás sajátosságai és kimutatása a takarításban, mint abszolút új bírálati szempont a pályázatok során. Konkrét példa. Főtábla, Munkaterv, Munkalap, Belső tanúsítvány, ez lehet maga a forradalom…

A második diagnózis és néhány eddig ismeretlen összefüggés. Az emberiség rövid története és azok tanúságai a mai szolgáltató emberre vonatkozóan. Az Alfa hímtől a modern vezetőig - mit kezdjünk a jelenlegi munkaerő helyzettel? Ha megismerünk bizonyos összefüggéseket, megértjük miért jártunk 25 évig rossz úton.

A nap csúcsa, a célzott terápia, ami pontosan a „gyökeret” kezeli. A végső és legfontosabb kérdés: Hogyan vesszük rá a takarítót, hogy legendás szolgáltatást nyújtson? Szempontok a takarító cégvezető és a megrendelő optikáján keresztül. Az etikus manipuláció és a motiváció alapvető gyakorlati kérdései, így kell csinálni lépésről lépésre.

Minden, amiről beszélünk, azt mindig következetesen megnézzük a munkavállaló, a munkaadó és a megrendelő szemszögéből is. A végső következtetést pedig nem hozzuk meg anélkül, hogy a helyzet társadalmi hatásit ne vizsgálnánk meg.

Az anyag rendkívül tömény és mivel konkrét know-how, utóétele is lehet, bizonyos elemeit érdemes megismertetni a saját szolgáltatás megrendelőkkel vagy a saját munkavállalókkal ezért a 10.000 Forintos belépési díj a tartalmazza a saját üzleti körben való prezentálás örökös jogát. Az anyag nem változtatható, nem módosítható.  Az anyag nyílt üzleti képzésbe hivatkozható és idézhető, de nem vonható be.

Az elmúlt egy év tapasztalatai azt mutatják, hogy a törvényszerűségek ismerete nagymértékben segíti a törvények betartását.

Azok számára, akik, csak kíváncsiak, hogy mi történi humán erőforrás frontos és ez miképpen érinti az üzletpolitikát, szakmapolitikát és csak meghallgatni akarják az anyagot, őket is szívesen látom és számukra a részvétel csak 5.000 Forint.

Találkozunk 2016.12.12-én és ha tetszik, a januári tematikára is meg van kulcskérdésem.

Akadémia I. nap

A tréningen résztvevő neve *:
E-mail címe *:
Megrendelem a szolgáltatást *:


Számlázási cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!