Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Még hátra van egy választás (18.04.10)

 

Még hátra van egy választás (18.04.10)

Bármi is az eredmény, az élet nem áll meg és holnaptól senki nem végzi el azt a munkát, ami a miénk. Nekünk lett dedikálva. Az élet mostantól nem lesz sem könnyebb, sem nehezebb, a probléma sokkal inkább ott van, hogy el hisszük-e, hogy VAN ott valami, nemes vagy undorító feladat, de ami csak és kizárólag reánk vár.

Az elmúlt egy hónap nagy kihívás volt. Minden erőmet elszívta. Ez egy tréning. A neve BTTO (Back To The Roots) vissza a gyökerekhez. A tréning igazi tréning a javából. Nincs felügyelet, minden a te önuralmadra van bízva. Ebből adódóan azt mondják, hogy 500 emberből 1 fejezi be. Hát én jelentem, befejeztem és maradt még egy kis dolgom, tehát ráadásként még egy kicsit dolgozom.

Miről van szó?

A decemberi kihívás az volt, hogy egy bizonyos ideig, amíg jól esik, minden nap posztoljak valami érdemlegest. Ez kb. 2 hónapig esett jól. Márciusban viszont jött egy új kihívás: vissza a gyökerekhez! Ez a legújabb őrület, és ha jól belegondolok nem is az, nagyon komoly társadalmi aktualitása van. A tréning egyszerű választasz magadnak egy mentort, akinek beszámolsz a haladásról és vállalod, hogy 33 x 3 órát töltesz gép vagy papír előtt és írsz, anélkül, hogy bármilyen külső segítséget igénybe vennél. Ez laza fejszámolással ez mindössze 99 óra. Szigorúan méred és dokumentálod. Kb. egy – másfél hónap alatt meg lehet csinálni.

Mire jó ez?

Hát olyan, mint egy zarándoklat, csak sokkal nehezebb. Ebben az esetben nem egy földrajzi pontra kell eljutnod, ami fizikailag nehéz, de lehetséges, hanem itt az utazás befelé megy. A XXI. század embere rendkívül felületes, frázisokban gondolkodik, és elsősorban azzal van elfoglalva, hogy a környezete elhiggye, hogy aztán tényleg tudja. Ha ez megtörtént meg van a bizalom, mert egyébként senki más nem tudja, hogy mit kén tudni. A kompetencia megállapodás kérdése csak.

Tehát mire megy el a 99 óra?

Elkezded leírni magadnak azt, mit valóban, tudsz, nem a felületet, amit mindenki tud. A mélységet, amit senki sem lát csak te. Leírod a saját véleményedet, hozzáállásodat és az ezzel kapcsolatos elképzeléseidet, vágyaidat, stratégiádat, amit csak akarsz. Ez egy speciális agymenés, de önmagad társaságában. Nem kell kiadnod az anyagot, csak osztod meg és annyit, amennyit jónak látsz.

Jelentem a 99 óra megvolt, van 450 oldalam és még van mit írnom.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Szilágyi Sándor2018.04.11. 05:04

Gratulálok, Tibor!
Ez az amit én nem tudnék végig csinálni!

Üdvözlettel: Szilágyi Sándor