Már zöldek is lehetünk, ha akarunk!

 

Már zöldek is lehetünk, ha akarunk!

Nők napja alakalmából nagy eseménynek lehettünk tanúi. A magyar takarítóipar történetében átadásra került az első KÖRNYETETBARÁT TAKARÍTÁS TANUSÍTVÁNY. Itt mindig két szereplős a téma, a megrendelő és a szolgáltató. A tanúsítványt minden esetben a szolgáltató egy adott szerződésre kapja. Ez egy olyan mérföldkő, aminek a jelentőségét, még nem látjuk, de majd egyszer…

Ha van egy nagy lehetőség, akkor arról mindenki szereti learatni a babérokat. A KÖRNYEZETBARÁT TAKARÍTÁS TANUSÍTVÁNY nagy lehetőség, egyelőre azonban még nincs tolongás, mert itt keményen dolgozni is kell. A tanúsítványt pedig nem elég megszerezni, sőt talán azt is lehet mondani, hogy megszerezni könnyebb, mint megtartani.

Lényeg!

Ha egy takarító cég azt gondolja, hogy képes lenne egy adott területen a környezetbarát szolgáltatásra, rendkívül fontos szempont, hogy egyeztessen a megrendelőjével. A KÖRNYEZETBARÁT TAKARÍTÁS TANUSÍTVÁNY egy adott takarítási területhez kötődik. A Magyar Állam azt tanúsítja, hogy X szolgáltató egy adott megrendelő telephelyén a kor szintjének megfelelő környezetbarát módon takarít. Van tehát egy követelményrendszer, KT64 és aki ennek megfelel, az megkaphatja ezt a tanúsítást.

Pezsgőt bontunk!

Lehet, de a neheze ezután kezdődik, ugyanis ezt a rendszert fenn kell tartani. Tehát a tanúsított helyen már nem jöhet semmi közbe, ott mindig környezetbarát módon kell takarítani. Ennek ellenőrzése, pedig véletlenszerű.

A dolog mélységi elemei

Egy ideálisan környezetbarát szolgáltatást nem is olyan nehéz megvalósítani. Viszont rendkívül izgalmas kérdés, hogy a megrendelő mit gondol erről, mennyire hajlandó elmerülni az ügyvben? Nyilván az is kardinális, hogy meg akarja-e fizetni ezt a szolgáltatás?

Tehát első lépésben ez egy kiváló apropó. Keressük meg a megrendelő csúcs vezérét és pozícionáljuk magunkat szakértőként a témában. Ha nem vagyunk azok, készüljünk fel. Esetleg publikáljunk egy cikket a cégünk hónalapján ezzel kapcsolatban.

A beszélgetés célja megtalálni azokat a szempontokat, amiért a megrendelőnek megérné, hogy az adott területen KÖRNYEZETBARÁT TAKARÍTÁS TANUSÍTVÁNY-al ellátott takarítás legyen. Ha ez megvan, biztosak lehetünk a jövőnkben ezen a területen. Mert végül is ez egy területmegtartási technika is egyben.

Szakmapolitika

A KBT többször is említi a környezetbarát megközelítést. Minél több ilyen területe van egy cégnek, annál nagyok a referencia értéke. Ez egy olyan piaci tőke elem, ami ugyan pénzbe és erőfeszítésbe kerül, de az átfutási idők miatt adott helyzetben, behozhatatlan előnyt jelent. Ne csak a közbeszerzésre gondoljunk, hanem arra is, ha egy piaci beszerzés során a megrendelőt tényleg érdekli a szakmai teljesítmény, akkor itt nincs marketing rizsa. A kérdések pedig egyszerűek és lényegre törnek. Van KÖRNYEZETBARÁT TAKARÍTÁS TANUSÍTVÁNY? Ha igen hány négyzetméteren?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!