Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Lézerkard vagy UV fény? (16.11.08)

 

Lézerkard vagy UV fény? (16.11.08)

Az, hogy a takarító a területen csak jelen van és ott csinál is valamit eddig nem volt kérdés. A 2000-es években a minőség kérdésével csak elméleti szinten foglalkoztunk. A mindennapi gyakorlatban a megrendelők egy elég nagy részének és a takarító cégeknek is ez nem volt kritikus kérdés.

Az évtized vége felé azonban Nyugat-Európában egyre erőteljesebb lett az a felismerés, hogy az esztelen ár harcot csak a megrendelői oldalon és csak és kizárólag a minőség tudatosításával lehet megállítani.

A szakmapolitika már a 2000-es éveket megelőzően kitalálta a dolgot, de kb. 10 év kellett ahhoz, hogy ez a Nyugat-Európai szakmát áthassa. Magyarországon ennél is rosszabb a helyzet, az MSZ EN 13549: 2004 szabvány már több mint 10 éve rendelkezésünkre áll, a magyar takarítóipar passzátszelet fújó menedzsmentje még nem vett tudomást róla.

A helyzet kulcsa a kényszer

A kényszer viszont olyan küszöb, amiben sokan megbotlanak és elhasalnak. Azután pedig lesz, aki fel tud állni és lesz, aki nem.

A minőségmérés első morzsája, hogy végül is mire vállalkozunk? Mit takarítunk el? Milyen eredményességgel és ezt miképpen mérjük objektíven?

Az UV fény megmutatja a karbonátos maradványokat melyek szabad szemmel nem láthatók.

Ha tehát ezt a megrendelő megtudja, lesz cég, aki elvérzik és lesz, olyan is aki ezt is tudja. Ez a piaci verseny. Ja, hogy ez nehezen vezethető be a mai helyzetben? Tudom, de meg van rá a megoldás, december 12-én elmondom. Ez egy olyan nap lesz, ahol cégvezetőként rengeteget tanulhatsz. Légy részese a felismerésnek el és ledöbbensz majd, hogy milyen eszközöket kaphatsz a kezedbe.

Akadémia I. nap

Jelentkezési lap 2016.12.12 LURDY MOZI

Név *:
E-mail *:
Jelentkezem az 1 napos tréningre. mely *:

Számlázási cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!