Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Légy résen, a változás egyszer csak itt lesz

 

Légy résen, a változás egyszer csak itt lesz

A következő bejegyzés, nem az én szellemi termékem, hanem a Wolf Gábor küldte nekem. A történek nem takarítóról szól, de van benne takarítás. Azonban rávilágít egy nagy hiányra. Érdemes rajta elgondolkodni a megrendelő szemszögéből is.

OLVASD ÁT, MERT HASZNOS:

==================================

Kedves Tibor,

- Azt állítod, hogy jobban csinálod mint a konkurencia?

- Alaposabb vagy?

- Jobban ügyelsz a minőségre?

... de képtelen vagy mindezt egyetlen reklámban átadni?!

Akkor nézd csak meg ezt a szórólapot, amit még 2003-ban írtam egy sorstársadnak:

==================================

1. A csekklista módszer

==================================

A szórólapon csak a mesterember feje, neve és egy ecset szerepelt, az alábbi csekklistával:

Figyelem, NEM a szokásos szoba-festő-mázoló!

Hogyan dolgozunk Önnél?

A festés előtt: 

1. Viszünk pár nagy felületű színmintát, hogy könnyen tudjon festéket választani.

2. Pontos árajánlatot kap, "zéró meglepetés költség" garanciával, azaz amennyi a papíron szerepelt, Ön annyit fizet a végén. Nincs fejvakargatás, meg "erre akkó még kőne tízezer, főnökúr!"

A festés napján:

3. Pontosan akkor érkezünk, amikorra ígértük. Nincs "10 körül", nincs "aznap olyan délelőtt tudnánk jönni, ha a Kovácséknál addig végzünk". Az ajánlatban szerepelni fog az időpont, és mi ott vagyunk

5 perccel korábban. Ha késünk, tízpercenként 1000 forintot fizetünk.

4. Az ajtóban levesszük a cipőnket és a saját papucsunkat húzzuk fel, ez egy olyan papucs, amit az orvosok szoktak hordani a műtőben.

Talán látszik: kicsit tisztaságmániások vagyunk!

5. A szobákat én és a kollégáim pakoljuk ki. Önnek erre ne legyen gondja! A kipakolást óvatosan végezzük, és nem csak kipakolunk, de kipakolás közben meg is tisztítunk mindent, hogy amikor majd visszavisszük a szépen kifestett szobába, ne poroljon.

6. Ezek után vékony nylon fóliával lefedjük az ablakokat és egyéb érzékeny felületeket (pl. radiátor, konnektor, kilincs, villanykapcsoló), hogy ne kerüljön rájuk egy szem festék sem.

7. Csendben dolgozunk. Nem hallgatunk rádiót, nem énekelgetünk, nem fütyülgetünk a csinos szomszédasszonynak, nem verjük le a házban a folyosón a vakolatot a létrával, és nem hangoskodunk sem a lépcsőházban, sem a ház előtt, sem az Ön lakásában.

8. Hozunk magunkkal kávét, ásványvizet - önellátók vagyunk - és alkohol nincs nálunk. "Szolgálatban nem iszunk!"

9. Az ebédszünethez viszont ragaszkodunk: 12:00-13:00 közt szünetet tartunk, addig el is megyünk a lakásból. Így az étkezést mi oldjuk meg, nincs szendvicsezés a ház előtt, és - urambocsá - az Ön wc-jére sem kéredzkedünk ki.

A festés után:

10. Először megmutatjuk Önnek a végeredményt. Ha bármi hibát talál (eddig még sosem fordult elő!), azt azonnal és ingyen javítjuk.

11. Ezután visszapakolunk a szobába, szépen, rendben, halkan, vigyázva az Ön értékes tárgyaira. 

12. Ezután feltakarítunk MINDEN nyomot magunk után. Eleve tisztán dolgozunk, ezért kevés nyom marad utánunk, de azokat is eltüntetjük mind. Nem Önnek kell a festők után egy sóhajtással porszívóznia és felmosnia, ez mind a mi feladatunk.

13. Távozáskor esedékes a fizetés. Előtte erről a listáról minden pontot Ön pipál ki, és amíg nincs minden kipipálva, addig Ön nem fizet. 

14. A festés másnapján én személyesen ellátogatok Önhöz egy előre megbeszélt időpontban, hogy ha bármit észrevett az óta, akkor azt kijavíthassam.

Miért mindez a felhajtás?

Egy szépen festett ház, egy újonnan kifestett szoba örömforrás.

Édesapám, aki sváb származású szobafestő volt maga is, azt tanította, hogy dolgozni csak így érdemes. 

És tudja mit? Még csak drágábban sem dolgozunk, mint mások.

Mert csak a festék kerül pénzbe, a gondosság nem.

Telefonszámom (ami 15 éve változatlan): 06 30...

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Hlavács József2013.02.27. 09:00

Kesves Tibor.

Elgondolkodtató ez a "szórólap" ha így gondolkodnának az emberek semmi gond nem lenne. A gondoskodás, ez érték az biztos.

Üdvözlettel, Hlavács József.

#1 - Bak Sándor2013.02.27. 08:51

Sziasztok!
Ez így nagyon korrekt!Mi is próbáltuk ezt a verzióz(takarításnál)és a válasz az volt a megrendelő részéről,hogy ez MÁR ALAP egy szolgáltatónál.

Üdv,Bak Sándor