Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Ki hogy látja?

 

Ki hogy látja?

A 2014-es év abból a szempontból is izgalmas lesz, hogy gyökereiben alakul át a tisztítás-technológiai szakképzés és óhatatlanul megjelenik az alacsonyabb szintű takarító képzés is. Nem gyengébb minőségű, hanem alacsonyabb szint, amire nagy szükség van a valódi szakmai hierarchia minél előbbi kialakulása érdekében.

Az Európában általánosan elfogadott rendszer szerint a takarító szervezet végrehajtó állománya három szintre van elkülönítve. Betanított (EQF2), szakképzett (EQF3) és szakmunkás/csoportvezető (EQF4). Ebből Magyarországon jelenleg az új országos képzési jegyzék 32 853 03 szakmai és vizsgakövetelményei szerint az államilag elismert szint az EQF4.

Egy egészséges struktúrában a nagy területeken szükség van kb. 5% EQF4-re, 10% EQF3-ra és 85% EQF2-re. Adott tehát a helyzet, hogy mire kell felkészülni. A most előre akarunk lépni akkor hierarchiában és struktúrában, kell gondolkodni.

Ezen kívül persze árnyaltabb a helyzet, ha kis munkahelyről van szó. Ahol csak két ember van, ott az egyiknek EQF4-nek kell lenni és ebben az esetben az arány máris 50%.

A 2014 nagy kihívása, hogy a cégek mit tartanak reálisnak:

  1. Fejleszteni a szolgáltatást és növelni az árakat?

  2. Megvárni, míg az árak megnőnek, és aztán fejleszteni a szolgáltatásokat?  

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!