Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Ketyeg az óra...

 

Ketyeg az óra...

A döntés nehéz dolog, látom, hogy megnyitjátok a cikket, de nincs visszajelzés. Nyilván megint olyan témát érintettem, amiben tudom és ti is tudjátok, hogy igazam van, de ugyanakkor azt is látom, hogy a nagy szakmaisági ígéretek csak üres szólamok maradnak. Képzetlen emberekkel pedig nehéz lesz nyújtani a megajánlott és az el is várt szintű szolgáltatásokat.

A kedvezmény még egy ideig él és ne gondoljátok, hogy most kibiztosított és földre ejtett kézigránát ártalmatlan lesz. Az új OKJ Tisztítás-technológiai szakmunkás egy kicsit majd átrajzolja a jelenleg kényelmesnek hitt helyzetet.

A minimálbér és a garantált bérminimum minden jel szerint az inflációnál magasabb mértékben fog emelkedni. Ez azt jelenti, hogy az idei ártárgyalásokon kell valami plusz, amiért a vevő belátja, elfogadja, hogy az infláció mértékénél többet kell fizetnie.

Az is egy érv, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum is, nem beszélve a személyi adózás változásáról már tavaly is meghaladta az infláció mértékét jó lehet, de én azt látom, hogy ez önmagában nem hatja meg a megrendelőket.

Kell még másik érv is. A nyugati példákat nézve azt látom, hogy ez plusz egy magasabb képzettségi szint és/vagy technológiai váltás illetve új eszközök bevezetése. Ezen érdemes elgondolkodni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!