• ask the expert
  • Szolgvez könyv
  • Szolgáltatások és termékek megrendelése

Interclean 2018 sorozat (III.) (18.02.26)

 

Interclean 2018 sorozat (III.) (18.02.26)

A második napra valószínű már jó fáradtak vagyunk, pláne ha valami buli is befigyelt előző este. Ezért erre a napra csak két csarnokot terveztem a hall 7 és a Hall 8-at. Itt minden stand kisebb és nagyon sok kiállító van.

Hall 7

Ez egy olyan csarnok, ami rendkívül vonzó döntően „B” és „C” kategóriás kiállítók és nem véletlen, hogy a TENNANT, aki egy „A” kategóriás kiállító, is átköltözött ide, hiszen itt a legtöbb érdekesség. Talán itt lesz a legnagyobb forgalom.

A taktika itt is ugyanaz, tegyünk egy kört a fal mentén.

Ahogy a főcsarnokból együnk át útba ejtjük a Hall6-ot, ahol az ISSA található. Talán itt érdemes negálni egy szóra. Minden MATISZ tag egyben ISSA tag is, ezért aztán érdemes végignézni mit kínál ez a szolgáltató egyesület. Ami az idén biztosan izgalmas termék lesz, az új tárgyi norma füzet, amely 612 tárgyi normát tartalmaz (van már metrikus rendszerű is).

Átlépve a Hall 7-be, ha balra indulunk első stand az UNELKO. Nekem ez a cég jelentette az első lépést a takarítóipar felé. 1990-ben három termékét árultuk, direkt értékesítési formában, és ami igazán eladhatóvá tette a terméket, az az volt, hogy az ügynök be tudta mutatni, vagy rá tudta venni a potenciális vevőt, hogy megélje, hogy nem kell ablaktörlő a szakadó esőben, vagy a kifutott tej könnyen felszedhető a kályháról és a reggeli fürdéskor a tükör nem párásodik be. Ezek már akkor sem voltak új termékek, de Magyarországon mai napig, majd 30 évvel később még újdonságnak számítanak.

Ha körbejártunk és begyűjtöttük a „fiatal törekvéseket”, talán érdemes megpihenni a csarnok egyetlen „A” kategóriás cégénél a TENNANT standjánál, aztán tovább bóklászni egy kicsit a standok között. Itt jellemzően sok kisméretű stand van, jellemzően „B” és „C” kategóriás cégekkel, így aztán menni fog az idő. Másik fontos tematika a hulladékkezelés, ebben a csarnokban erre is van néhány alternatíva.

Ebben a csarnokban van egy újratöltő sziget is, ahol a mobilakat fel lehet tölteni. A kiállításon egyébként ingyenes wi-fi van. Ez azért fontos, mert a kiállításnak van egy mobil alkalmazása is a MYINTERCLEAN, ami valójában minden fontos dolgot tartalmaz a vásárral kapcsolatban (katalógus, keresési lehetőségek, kapcsolatfelvétel). A jövő héten majd szánunk erre is egy kis időt.

Hall 8

Az aktuális tervrajzon még nem telt be teljesen, a későn ébredőknek már csak itt maradt hely. Ugyanakkor itt kapott helyet az innovációs verseny is, tehát érdemes elmerülni abban, hogy mik az elismert újítások. Ma még ezekről nem tudunk semmit, de ahogy hírem van jelentkezem.

Ebben a csarnokban lesznek a szoftverek és rendszerek, ami éppen csak most bontakozik ki a piacon. Itt nagyon kritikusan kell szemlélni a kínálatot, ugyanakkor megfelelő nyitottság is kell, mert meg kell érezni, hogy mi lehet az igazán jó irány a megrendelő elégedettségének fokozására. Ezen cégek száma és a kínálatuk évről évre növekszik, azonban észre kell azt venni, hogy mely cégeknek van takarítóipari tapasztalata és melyek azok, akik csak megpróbálkoznak, hogy egy más területre készült terméküket itt is eladják.

A kiállítás fokozatosan aktualizált alaprajzát és a kiállítókat itt tekintheted meg. https://www.intercleanshow.com/en/amsterdam/exhibitors/floorplan

Az ingyenes regisztráció itt lehetséges. Május 8-ig. Aztán az már 40€ lesz, és ha valaki csak a vásár napján gondolja, hogy regisztrál, akkor az már egy 70 eurós költség lesz. https://registration.n200.com/survey/2nwhuyu66lwlm?_ga=2.252201289.1505518847.1517729853-560396544.1516474789

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai szótár

Mi is pontosan a fertőtlenítés?

Dr, Pechó és Dr. Millasin szerint "A fertőtlenítés (dezinfekció) minden olyan eljárás, amely fertőző forrásból a külső környezetbe került kórokozók elpusztítására, illetőleg fertőző képességük megszüntetésre (inaktiválására) irányul." Idézet bezárva. Ehhez én még hozzátenném, hogy inaktiválásnak az is tekinthető ha a mikroorganizmusokat speciálisan erre a célra fejlesztett mikroszálas kendőbe összeszedjük és eltávolítjuk a területről. Ebben az esetben a területen nem használunk vegyi fertőtlenítő ágenst. 

Mi a különbség a súroló és a csiszoló korong között

Különböző méretű kuszált szálas tárcsák és lapok, melyeket intenzív súrolásra terveztek alacsony fordulatszámú vagy rezgő súroló gépekre. Jellemzően nylon szálak vannak összekuszálva és műgyantával rögzítve, illetve a súroló anyag szilicium-karbit vagy korund szemcsék. A tárcsák eredeti szín szabványát, a 3M határozta meg 30 évvel ezelőtt, miszerint a fekete és barna alaptisztításra használatosak, a kék és a zöld intenzív tisztításra ott ahol nincs védőréteg és a piros, ahol van védőréteg. A többi szín a polírozásra alkalmas korongokat jelöli. Manapság ezt a kódrendszert nem minden gyártó tartja be, ezért megfelelő körültekintés szükséges, mielőtt alkalmazzuk az adott korongot. Ezzel szemben a csiszoló korongok csiszoló anyaga a gyémánt. Itt sem egységesek a színkódok,tehát tájékozódni kell felhasználás előtt.

Mik a Gyémántszabályok?

10 szabály, ami keretbe fogalja az Aranylépések rendszerét és azok egyenkénti alkalmazási és összevonási sajátosságaikat.

Mik a tisztasági szintek?

Egy terület tisztasága, a tisztasági szinttel határozható meg a szerint, hogy milyen jellegű feladatokat kell végezni, ahhoz, hogy a vizsgált terület tiszta legyen. Tiszta szintről akkor beszélünk ha a megrendelő elégedett és jogszabályi feltétel sincs ami nem volt kielégítve. A Napi takarítási szint, az állapot, amikor egyszerű napi takarítási technológiákkal elérhető a Tiszta szint. Továbbá vannak még Átmeneti takarítási és Alaptisztítási szintek is. Ha a vizsgált felületek karbantartást is igényelnek Szanálási szintről beszélünk. Ezen kívül még van két speciális szint mint az Életveszélyes és a Halálos. Utóbbiak a szennyezettség sajátosságaira engednek következtetni.

Mit értünk az "elsődleges kockázat" fogalma alatt?

Ha egy adott területet nem takarítanak megfelelően (technológia és gyakoriság), akkor a terület sajátosságainak megfelelően megjelenek bizonyos veszélyek. Jelenleg ha ilyen veszélyt tart nyilván a szakma: Közérzeti, egészségügyi, biztonsági, állagi, működési és környezeti.