Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Interclean 2018 sorozat (III.) (18.02.26)

 

Interclean 2018 sorozat (III.) (18.02.26)

A második napra valószínű már jó fáradtak vagyunk, pláne ha valami buli is befigyelt előző este. Ezért erre a napra csak két csarnokot terveztem a hall 7 és a Hall 8-at. Itt minden stand kisebb és nagyon sok kiállító van.

Hall 7

Ez egy olyan csarnok, ami rendkívül vonzó döntően „B” és „C” kategóriás kiállítók és nem véletlen, hogy a TENNANT, aki egy „A” kategóriás kiállító, is átköltözött ide, hiszen itt a legtöbb érdekesség. Talán itt lesz a legnagyobb forgalom.

A taktika itt is ugyanaz, tegyünk egy kört a fal mentén.

Ahogy a főcsarnokból együnk át útba ejtjük a Hall6-ot, ahol az ISSA található. Talán itt érdemes negálni egy szóra. Minden MATISZ tag egyben ISSA tag is, ezért aztán érdemes végignézni mit kínál ez a szolgáltató egyesület. Ami az idén biztosan izgalmas termék lesz, az új tárgyi norma füzet, amely 612 tárgyi normát tartalmaz (van már metrikus rendszerű is).

Átlépve a Hall 7-be, ha balra indulunk első stand az UNELKO. Nekem ez a cég jelentette az első lépést a takarítóipar felé. 1990-ben három termékét árultuk, direkt értékesítési formában, és ami igazán eladhatóvá tette a terméket, az az volt, hogy az ügynök be tudta mutatni, vagy rá tudta venni a potenciális vevőt, hogy megélje, hogy nem kell ablaktörlő a szakadó esőben, vagy a kifutott tej könnyen felszedhető a kályháról és a reggeli fürdéskor a tükör nem párásodik be. Ezek már akkor sem voltak új termékek, de Magyarországon mai napig, majd 30 évvel később még újdonságnak számítanak.

Ha körbejártunk és begyűjtöttük a „fiatal törekvéseket”, talán érdemes megpihenni a csarnok egyetlen „A” kategóriás cégénél a TENNANT standjánál, aztán tovább bóklászni egy kicsit a standok között. Itt jellemzően sok kisméretű stand van, jellemzően „B” és „C” kategóriás cégekkel, így aztán menni fog az idő. Másik fontos tematika a hulladékkezelés, ebben a csarnokban erre is van néhány alternatíva.

Ebben a csarnokban van egy újratöltő sziget is, ahol a mobilakat fel lehet tölteni. A kiállításon egyébként ingyenes wi-fi van. Ez azért fontos, mert a kiállításnak van egy mobil alkalmazása is a MYINTERCLEAN, ami valójában minden fontos dolgot tartalmaz a vásárral kapcsolatban (katalógus, keresési lehetőségek, kapcsolatfelvétel). A jövő héten majd szánunk erre is egy kis időt.

Hall 8

Az aktuális tervrajzon még nem telt be teljesen, a későn ébredőknek már csak itt maradt hely. Ugyanakkor itt kapott helyet az innovációs verseny is, tehát érdemes elmerülni abban, hogy mik az elismert újítások. Ma még ezekről nem tudunk semmit, de ahogy hírem van jelentkezem.

Ebben a csarnokban lesznek a szoftverek és rendszerek, ami éppen csak most bontakozik ki a piacon. Itt nagyon kritikusan kell szemlélni a kínálatot, ugyanakkor megfelelő nyitottság is kell, mert meg kell érezni, hogy mi lehet az igazán jó irány a megrendelő elégedettségének fokozására. Ezen cégek száma és a kínálatuk évről évre növekszik, azonban észre kell azt venni, hogy mely cégeknek van takarítóipari tapasztalata és melyek azok, akik csak megpróbálkoznak, hogy egy más területre készült terméküket itt is eladják.

A kiállítás fokozatosan aktualizált alaprajzát és a kiállítókat itt tekintheted meg. https://www.intercleanshow.com/en/amsterdam/exhibitors/floorplan

Az ingyenes regisztráció itt lehetséges. Május 8-ig. Aztán az már 40€ lesz, és ha valaki csak a vásár napján gondolja, hogy regisztrál, akkor az már egy 70 eurós költség lesz. https://registration.n200.com/survey/2nwhuyu66lwlm?_ga=2.252201289.1505518847.1517729853-560396544.1516474789

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!