Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Indulás!

 

Indulás!

A tegnapi marketing naptól még én magam is feltöltődtem. Nem tudom ki, hogy volt vele, de az számomra teljes mértékben visszaigazodott, hogy ez egy olyan terület, amit meg kell hódítani ahhoz, hogy szakmailag és üzletileg is sikeresek legyünk. Nézzük részleteiben.

Jó hír, hogy tegnap írt a Cor van den Velden és arról tájékoztatott, hogy egy újabb akadályon vagyunk túl az WorldSkills kapcsán. Még semmi nem biztos, de a nyáron fontos lenne egy szakértői találkozó annak érdekében, hogy – ha zöld utat kapunk – 2015-ben Brazíliában megszervezhessünk egy verseny bemutatót.

Tehát 2013 CleanEurope, 2014 SzakmaSztár, MiniSkills, EuroSkills 2015 SzakmaSztár, CleanEurope, WorldSkills ez egy olyan marketing lehetőség a szakmának, ami még eddig soha nem volt. Az hiszem, hogy most kimondható, hogy egyáltalán túlzás az állítani miszerint ez egy VILÁGPROJEKT.

Leszállva a földre, nézzük, hol tartunk most.

1) Fut egy pályázat, ami kapcsán fényképeket kérünk. Remélhetőleg február 15-re lesz egy csomó jó képünk. Ez azt jelenti, ha megnő, az érdeklődés a szakma iránt el tudjuk látni őket megfelelő anyagokkal. Tehát okosan fényképezni a képeket, hogy diszkréten ott legyenek a céglogók mert ez egy olyan reklámlehetőség ami felbecsülhetetlen.

2) Újragondolásra került tisztítás-technológiai szakmunkás feladatprofilja és ehhez elkészültek az új piktogramok is. Hamarosan ennek elkezdődhet a véglegesítése. Ez a munkát célszerű lenne befejezni február végéig, mert március 1-én lenne az EUnited szövetség közgyűlése Budapesten és ott ez bemutatató lenne.

3) Készülünk a lengyel kiállítás/versenyre, jó lenne, ha legalább egy 20 fős buszt meg tudnánk tölteni, de az igazi az lenne, ha egy nagy busszal jelenhetnénk meg áprilisban, Lengyelországban. Most vagyunk kb. 10-en. Itt lenne egy szakmai kerekasztal is, ahol bemutathatnánk a legújabb eredményeinket. Hatalmas buli lesz.

4) Május pedig Verona. Egyelőre egy cég jelezte részvételét a versenyre.

Ez egy nagyon durva program és szerintem rengeteg lehetőség rejlik benne. Plakátok, filmek és fényképek, amelyeke megmutatnák a piacnak, hogy ez egy komoly szakma, nagy hozzáadott értékkel. Ezt tetézi, hogy a MATISZ – ban is komoly program érlelődik a kommunikációt illetően, tehát itt most olyan erők konvergálhatnak, ami szintén most fordul elő először. A következő hetekben figyeljétek a MATISZ honlapját is, mert fantasztikus dolgoknak lehettek a tanúi.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!