Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Indul az CleanEurope a MATISZ nemzetközi kezdeményezése

 

Indul az CleanEurope a MATISZ nemzetközi kezdeményezése

Pénteken lezajlott az EUnited az Európai Gépszövetség budapesti közgyűlése, aminek egyik lényeges momentuma számunkra is rendkívül fontos, ez pedig az volt, hogy három fél az AFIDAMP, az EXPOROM és a MATISZ aláírták az EuroClean nemzetközi tisztítás-technológiai szakmai versenysorozat indításának alapdokumentumát. Talán annyi kis üröm vegyül az örömünkbe, hogy az ISSA nem tudott jelen lenni, de ezért biztosítottak az együttműködési szándékukról.

A jelenlegi helyzet szerint, lesz négy verseny: VARSÓ április, VERONA május, BUKAREST szeptember és a döntő BUDAPEST októberben a MATISZ éves nagyrendezvényén.

Az CleanEurope verseny lényege, hogy kidolgozzunk szabványos versenykondíciókat és aztán ezek alapján bárhol szerveznek, versenyeket azok eredményei összehasonlíthatóvá váljanak. Ennek megfelelően akár csak a Forma 1 sorozat végén kialakul egy eredmény sorrend, azonban akkor még hátravan a mindent eldöntő döntő, amit októberben szervezünk Budapesten.

A versenykondíciók lényege az, hogy rövid villámfutamokat lehessen szervezni, amelyek nem igényelnek több időt 3 percnél. Most két versenyszám van terítéken: a nyirkos feltörlés és az egytárcsás súroló és vízszívó kezelés. Ezeket már teszteltük 2012-ben a Szakmasztáron áprilisban és a MATISZ őszi konferenciáján és a tapasztalat az, hogy akár 10 -15 csapat is lekezelhető egy 2 – 3 óra alatt.

A következő hónapban kell megszerveznem a nemzetközi szakértői csapatot és március 15-re le kell zárni a szabályozást, amin az idén már nem változtatunk.

A verseny lényege az lenne, hogy hivatalosan pontokat csak az első három verseny valamelyikén lehetne gyűjteni, ami alapvetően azt határozná meg, hogy ki vehet részt a döntőn. Ez azt jelenti, hogy mindenki, aki a döntőre kvalifikálni akarja magát, az első három verseny valamelyikén részt kell, hogy vegyen és ott olyan pontszámot szerezzen, ami a döntőre elég.

Halkan jegyezném meg, hogy ma még nem lehet esélyeket latolgatni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!