Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Idén az utolsó bejegyzés (17.12.31)

 

Idén az utolsó bejegyzés (17.12.31)

Vége egy újabb évnek és itt az ideje a számvetésnek is. Természetesen nem csak a múlt feldolgozása fontos, hanem a jövő megtervezése is. Az idei évkezdés nem igazán volt sikeres, sőt majdnem semmilyen nem lett, bízom benne, hogy jövőre ezt százszorosan bepótoljuk.

Célok

2018 A tudás éve.

Az emberi erőforrás olyan szintű fejlesztése és egyben ennek olyan eredményes menedzselése, hogy a személyzet képes legyen olyan szintű értéket teremteni, amiből a mindenkori jogszabályok mellett egy személyi fejlődést és új élményeket garantáló juttatásrendszer valósítható meg.

Mit teszek én ennek érdekében?

Azt hiszem, hogy talán az első legfontosabb lépés, hogy ezt a célt megfogalmaztam. A második, hogy ezzel kapcsolatban, majd tudatosan rá is kérdezek év közben, hogy ki hol tart ebben.

Alapozzuk meg a dolgokat és nézzük mi történt 2017-ben.

Január és február mondjuk úgy, hogy egy intenzív önismereti tréning volt, a halál szájában. Utóbbi tényleg nem túlzás. Január végére már, úgy ahogy lábra tudtam állni és február végére már agyilag is 100%-os voltam. Lehet, hogy kellett is ez a leállás, mert nagyon sok felismerés született.

A március, a tavasszal együtt meghozta az életerőt is és hirtelen elöntöttek az ötletek. Első időszakban igazán nagy probléma az volt, hogy miként szelektáljam őket.

Nézzük a 2018-as terveket

A következő évben némi kis erőforrás és figyelem korrekciót hajtok végre. A TTT-vel kapcsolatban megszűnök tisztítás-technológiai szakmai vezető lenni talán valamiféle tanácsadás még megmarad. A cég fő profilja is változott, nincs is itt már akkora szükség rám. A MATISZ kapcsán maradok elnökségi tag, de a napi operatív munkában már nem veszek részt. MATISZ szakértő is maradok, de a szakértői csapatot sem vezetem szakmailag, ami azt jelenti, hogy ennek a feladatnak szakma fejlesztése sem az én feladatom.

Mi történik ennyi felszabadult energiával?

Tulajdonképpen 100%-ban koncentrálok a nagy célra.

Az emberi erőforrás olyan szintű fejlesztése és egyben ennek olyan eredményes menedzselése, hogy a személyzet képes legyen olyan szintű értéket teremteni, amiből a mindenkori jogszabályok mellett egy személyi fejlődést és új élményeket garantáló juttatásrendszer valósítható meg.

Nézzük mit kínálok ennek elérése érdekében. Mint ahogy a célmegfogalmazásból is látszik, két terület van. Az egyik a kifejezett tisztítás-technológiai szakmai fejlesztés és a másik, pedig a szakirányú menedzsment fejlesztés.

Szakmai fejlesztés

Menedzsment fejlesztés

Bronz fokozatú klubtagság

Ezüst fokozatú klubtagság

Arany fokozatú klubtagság

Platina fokozatú klubtagság

Akadémia program

Gyémánt fokozatú klubtagság

Önképzés mentori segédlettel

Felkészítés a környezetbarát védjegy megszerzésére

Projekt szponzorálás

Intézménytakarító, önjáró (vezetőüléses) felülettisztító gépkezelő vagy tisztítás-technológiai szakmunkás

Tisztítás-technológiai szakmunkás

Szolgáltatásvezető

Felületspecialista

Tisztaságtervező

Minőségmérő

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!