Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Idén az első és egyben sokkoló bejegyzés (18.01.01)

 

Idén az első és egyben sokkoló bejegyzés (18.01.01)

Ezzel a gyakorlatban is elindult a projekt. A RENESZÁNSZ 2.0 CLUB nem egy egyesület, hanem egy projekt. A célja, hogy 5 év alatt változtassa meg a tisztítás-technológiai iparban uralkodó tudásviszonyokat és értéktermelési eredményeket. Minden a hozzáadott érték mértékén áll vagy bukik!

Ami egy biztos pont

Ha megnézzük azokat a költségeket, amelyek nem kerülhetőek ki, mert jogszabály írja elő őket és ezen keresztül meghatározzuk a takarítóipari szolgáltatás óránkénti értékét, akkor ez egy alapszám. Ha ezzel valaki nincs, pontosan tisztában nézze meg a MATISZ erre vonatkozó kalkulációját és egyben ajánlását a 2018-as évre.

Az alapszám tehát a 100% vagyis ha költségalapon közelítem meg a takarítási szolgáltatást, akkor minimum ennyit kell kapnom, hogy az megérje. Ez egy fontos és nélkülözhetetlen megközelítés és 2018-ban ennek a jelentősége felértékelődik. Azonban van egy másik megközelítés is, amit a Magyar takarítóipar eddig nem használt.

Az értékalapú megközelítés azt jelenti, hogy a piac milyennek ismeri el a szolgáltatás értékét, vagyis a 100%-hoz képest mennyivel hajlandó többet fizetni. Amennyivel hajlandó többet fizetni, azt nevezzük hozzáadott értéknek és bár nálunk erre nem nagyon van példa, jó lenne, ha ez legalább 25 – 50% lenne.

Ha ezt célként fogalmazom meg, akkor ez így hangzik, tegnaphoz képest, egy kicsit tovább finomítva: A tisztítás-technológiai ipar emberi erőforrásának olyan szintű fejlesztése és egyben ennek olyan eredményes menedzselése, hogy a személyzet képes legyen olyan szintű értéket teremteni, aminek ellentételezéséből, a mindenkori jogszabályok mellett egy személyi fejlődést és új élményeket garantáló juttatásrendszer valósítható meg.

2018 A tudás éve

Meg vagyok győződve, hogy a terv sikeressége nem a piacképes keresleten áll vagy bukik, hanem sokkal inkább a takarítócég mindenkori belső tudástőkéjén és emberi erőforrás politikáján. Tulajdonképpen a munkaerő probléma kezelési módja nem az, hogy emelem a juttatásokat mindenféle szakmai igény támasztása nélkül. Hanem itt az ideje a szelektálásnak.

Ok, érdemes többet fizetni az embereknek, azonban csak azoknak, akik teljesítenek bizonyos követelményeket. Nyilván ezt minden cég maga határozza meg, de ne felejtsük ennek direkt hatása lesz a hozzáadott érték elismert mértékére. Vagyis a megrendelők egy ideig benyelik a növekvő költségeket, de egy adott pont után elkezdenek vágyakozni az ideális állapotra. Erre fel kell készülni, hogy a szervezet ténylegesen is tudjon többletet nyújtani. Ez a többlet lesz az, amiért a megrendelő azt mondja, hogy ezért megéri kifizetni.

Ez az egész csak a takarítóiparban újdonság, minden más ipar már hosszú évtizedek óta így működik.

Na hogy tetszik?

Az újév sok mindent hoz az én munkásságommal kapcsolatban is.

Hírlevél: Heti egy hírlevél biztos ki fog menni. Vegyük komolyan, mert ez a képzés első szintje. Igyekszem minden információt itt megosztani, mert egy személyes találkozón, kár ezzel fecsérelni az időt. A heti egy hírlevél nem azt jelenti, hogy hetente csak egy bejegyzés lesz, hanem, hogy annyi minimum lesz.  

Határidők: Automatizáltam a találkozók egyeztetését. Szívesen találkozók bárkivel és személyesen is kifejtem álláspontom. A rendszer mutatja, az igényelt találkozó témája és időkerete szerint mikor vannak szabad lehetőségek. A rendszer térbeli helyzetet nem kezeli, ezért néha telefonos egyeztetésre is szükség van, viszont azt is sokkal operatívabbá tudja tenni.

Aranybánya: A szolgáltatásaim, mind elektronikusan rendelhetőek, regisztrálni sem kell. Mégis azonban azt ajánlom, regisztrálj, mert névre szóló, automata kedvezményeket csak regisztrált vevőknek tudok beállítani.

Januárban két rendezvényt is szervezek:

Felületspecialista

Reneszánsz 2.0 klubnap

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!