• ask the expert
  • Szolgvez könyv
  • Szolgáltatások és termékek megrendelése

Hatodik hét, a számok (18.02.09)

 

Hatodik hét, a számok (18.02.09)

Azt gondolom, hogy a „minden napra egy bejegyzés” politikája bevált. Egyrészt a hétfői hírlevél már nem okoz kiugró statisztikát, másrészt a többi nap sem jelent mélypontot. Persze még nem alakult ki túl nagy állandó olvasótábor, de az Analitics szerint talán kb. egy 150 ember van, aki 2 – 3 naponta elolvas legalább 2 bejegyzést.

Kezdjük talán azzal, hogy a negyedik héten 249 látogatóvolt a honlapon (előző 5 hét: 366; 383; 405; 301 és 326) tehát kezdünk összeesni. 790 oldal megtekintésvolt, lassú visszaesés itt is. (Az előző négy héten 840; 803; 850; 645 és 736). Fontos megjegyezni, hogy eközben a visszafordulási arány folyamatosan esik és a honlapon töltött idő pedig növekszik. Ez azt jelenti, hogy nagy FB kampány után tisztul le az olvasó közönség.

Ennek a hétnek a nyertese az „Ötödik hét, pipa”cikk, a második helyet pedig a „Le vagyok taglózva bejegyzés hozta. Utóbbiban két szomorú hír is volt és majd meglátjuk milyen lesz az utóélete ennek a cikknek.

Erről a hétről elmondhatjuk, hogy kevesebb ember, kevesebb oldalt nyitott meg viszont folyamatosan nő a honlapon töltött átlagos idő, ami most már 5 perc felett van. Ezzel párhuzamosan nő az „ARANYBÁNYA” forgalma is.

Ha viszont megnézzük az elmúlt 4 hét statisztikáját, akkor ott a „Munkalap”továbbra is az első helyet foglalja el. Ez egy fontos cikk, mert a személyes beszélgetésekből kiderült, hogy néhány cégvezetőt egyenesen sokkolt. Aki még nem olvasta, most megteheti. Ami szerintem még sokatmondó, hogy a „Tisztaságtervező” cikk viszont a második. Az első 5 cikk a kapcsolt cikkekben olvasható. Egyébként a négy hét alatt 1403 látogatás volt és 3269 oldal került megnyitásra. Ez durván 6 - 700 fős olvasótábor produktuma.

Most gőzerővel készülök a TISZTASÁGTERVEZŐ tréningre és a február rendkívül elfoglalt lesz, mert most egyszerre több RENESZÁNSZ 2.0 Projekt is elindult. Van néhány új ötletem is, de egyelőre még nem merek belefogni, mert így is a teljesítőképességem határán mozgok.

Addig is erőt, s erényt és kellemes hétvégét.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai szótár

Mi az aranylépés?

Az "Aranylépés" egy fogalomrendszer egyik eleme, ami a tisztítás technológiai fegyelmét fogja egybe. Ezen belül az aranylépések, melyekből pontosan négy van, olyan eljárás típusok, melyek minden technológiai során ugyanabban a sorrendben kerülnek alkalmazásra és egymáshoz képesti viszonyukat az úgynevezett "Gyémánt" szabályok határozzák meg. 

Mi a FŐTÁBLA?

Az a dokumentum, ami szakmailag kodifikálja a szolgáltatási jegyzéket, úgy hogy az adott szolgáltatáshoz szükséges erőforrások összességét külön számoló táblákban megjeleníti. Nagy előnye, hogy akármelyik paramétert változtatjuk, automatikus változik az ár is. Nagyobb változtatásoknál módosítani kell a tisztítószer vagy az eszköz szükségletet is. A dokumentum a szerződés szakmai melléklete lehet, és minden időszakra kell, hogy legyen egy elfogadott Főtábla. A Matisznak ezzel kapcsolatban van irányelve (IR 02), bár ezt kevesen ismerik.

Ki a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ?

Hozzá beosztott személyzet segítségével egy dokumentált, integrált és bizalmi szolgáltatás keretén belül, egy előre meghatározott területen az oda nem tartozó és ott különböző kockázatokat jelentő anyagok eltávolítását, vagy távoltartását vezetőként tervezi, szervezi és irányítja, továbbá fejleszti a felügyelete alatt lévő végrehajtó állományt és ezáltal a szolgáltatás eredményességét és hatékonyságát. 

Mit értünk az "elsődleges kockázat" fogalma alatt?

Ha egy adott területet nem takarítanak megfelelően (technológia és gyakoriság), akkor a terület sajátosságainak megfelelően megjelenek bizonyos veszélyek. Jelenleg ha ilyen veszélyt tart nyilván a szakma: Közérzeti, egészségügyi, biztonsági, állagi, működési és környezeti.

Mi a munkalap?

Az a dokumentum, ami a munkatervet szétszedi egy személy feladataira. A munkalap mindig kizárólagosan egy személy feladatait tartalmazhatja.