Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

G nekrológja (16.12.06)

 

G nekrológja (16.12.06)

G-nek szűk körű családi temetése volt. Pap nem volt jelen és családból sem mindenki jött el. 30 éves fia beszélt mindarról, amit átélt az utóbbi 10 évben. Én G-né kérésére virtuálisan a szakma, vagy inkább csak a magam nevében köszöntem tőle el.

Nagyon előrerohantál.

Pedig ennél sokkal megfontoltabbnak ismertek meg.

Emlékszel, amikor megismerkedtünk mennyire óvatos voltál. Talán 95 vagy 96-ban lehetett, amikor alaptisztítási demót csináltunk Budán a Déli mellett és oda jöttél hozzám, hogy segítsek, mert a kollégád csak lúgos alaptisztítószert hozott és savast nem.

Olyan rendes embernek néztél ki, hogy nem tudtam mit csináljak, világosítsalak fel, hogy minden rendben van a védőréteget lúgos alaptisztítóval kell felszedni vagy adjak egy kanna savas alaptisztítót és ezzel, meg is nyertük a demót.

Utóbbira nem vitt rá a lélek és elkezdünk beszélgetni.

Megtudtam, hogy már 15 éve a szakmában vagy és, hogy a Fővárosi Takarítóvállalatnál kezdtél és mégis, annyi változást látsz magad körül, hogy még most is bizonytalan vagy.

Gyorsan kiderült, hogy 10 évvel vagy idősebb nálam.

Jól lehetett veled beszélgetni.

Érdekes véleményed volt a politikáról, a szakmáról jól átláttad a társadalmi helyzetet, értetted a változásokat, a politikusok nagy részén átláttál, mint az üvegfalon.

Azt hiszem, hogy a legérdekesebb dolog az, hogy mindezektől függetlenül csak két takarítócégnél dolgoztál, nem léptél tovább.

Az elsőnél talán 6 vagy 7 évet dolgoztál és a másodiknál pedig, ha jól számolom 25 évet.

Pedig sokat panaszkodtál a második főnöködre, én pedig viccesen mindig azt mondtam, ha nem tetszik, csinálj szakszervezetet.

Soha nem vágtál bele, de sokat hivatkoztál rá ezért aztán főnököd neheztelt is rám.

Jól el voltunk mi, órákat beszélgettünk telefonon. Szakmáról is, de sok mindenről. Meglepőn széles látóköröd volt, pedig csak egy takarító voltál.

Nagyon kár, hogy előrementél, annyi mindent meg kellett volna még beszélnünk.

Olyan sok minden történik mostanában és rendkívül izgalmas, hogy miképpen látják azok, aki csak közvetve érintettek.

A világ átalakul, lehet, hogy ez már sok volt neked, hidd néha nekem is.

Készítsd elő a körülményeket.

Viszont látásra barátom, bajtársam. Soha nem feledünk!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!