Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Felületspecialista

 

Felületspecialista

A Tisztítás-technológiai Tudományok Intézetén belül nagy viták voltak azzal kapcsolatban, hogy végül is ki az a, vagy mi az, a „FELÜLETSPECIALISTA”? Az én álláspontom szerint ez a tréning – ami a tisztítás-technológiai szakmunkásra épül – alapvetően a szolgáltatás értékesítést támogatja. Mások inkább a szakmai tudást, a tippeket és a trükköket látják mögötte. Bizonyos értelemben mindenkinek igaza van, és mégis újragondoltuk egy kicsit.

Az új koncepció nagyobb teret nyitott a szakmai oldal számára, ugyanis szakítottunk azzal a korláttal, hogy a „FELÜLETSPECIALISTA” egy öt napos tréning és abba kell belezsúfolni mindent. Az mostani felállásban megjelent a „SPECIALIZÁCIÓ” nevű egynapos (8 órás) tréning, ami csak egy témára koncentrál. Ilyen tréning a jövőben bármely és bárhány témában lehet. Egyelőre három témára fokuszálunk és ez első három nap: 1) Alaptisztítás + védőréteg felvitel, 2) Márvány, mészkő, homokkő és műkő felújítás és 3) Környezetbarát takarítás.

Ezekre a tréningekre nincs bemeneti követelmény, bárki jelentkezhet. A cél az, hogy valaki ne csak képet kapjon, hanem el is mélyülhessen egy szegmensben. Az első két tréningnél az elmélet 1,5 órányi és a többi gyakorlat. A környezetbarát takarításnál kb. fele elmélet és fele gyakorlat.

Ezzel párhuzamosan indul majd a „FELÜLETSPECIALISTA” tréning, ami viszont az interneten való megjelenésre, a demómarketingre és a direkteladásra koncentrál kifejezetten a takarítási szolgáltatásokra kihegyezve. Ezt a tréninget elsősorban cégvezetőknek ajánljuk és különösen azoknak, aki nincs még honlapjuk. A tréning 2 napos (16 óra) mely során, az általunk biztosított rendszer segítségével mindenki létrehozza a saját egyedi honlapját, FB oldalát és felállítjuk a cég marketing stratégiáját. Végigmegyünk a klasszikus szolgáltatásokon és azok demonstrálási lehetőségein. Megtanulunk tárgyalni, kifogást kezelni kitűzzük az egyénre szabott értékesítés céljait. Itt azonban már fontos a „Tisztítás-technológiai szakmunkás” bemenet.

Ehhez a tréninghez nagyon szorosan csatlakozik az „A” tréning mely tartalmazza a piaci alapokat és az árképzési rendszert. Ez a tudásanyag része a „SZOLGÁLATVEZETŐ” tréningnek is, csak ott még van más ismeret is. Mindenki eldönti, hogy az árképzési tudást hogyan szerzi meg.

Összefoglalva:

Az „A” tréning alapvetően fiatal cégvezetőknek szól, akik ezáltal megismerhetik a takarítási piac sajátosságait és gazdagabbak lesznek az árképzési rendszerrel mind eszközzel. Ezt a tréninget azért tartom fontosnak, mert az árképzési rendszer elemei és az ezekkel kapcsolatos MATISZ irányelvek egy sajátos gondolkodást visznek a cégbe, ami hosszútávon jó a cégnek és a piacnak is.  Legalább 15 jelentkező esetén azonnal indul.

A „FELÜLETSPECIALISTA” olyan – már szakmunkás végzettséggel rendelkező – cégvezetőknek vagy takarítási szolgáltatások értékesítési felelősöknek szól, aki bele elhatározták, hogy fejleszteni akarják cégüket és növekedési pályára akarják állítani azt. Várható indulás 2016 első féléve.

A „SZOLGÁLATATÁSVEZETŐ” tanfolyam – mely már szerepel a B képzési körben – pedig a tisztítás-technológiai szolgáltatásokat irányító vezetőknek szól. Ez egy olyan fokozat, amit ma már jól ismer a piac megrendelői oldala és sok esetben egyenes követelmény a vagy bírálati szempont a köz- és piaci beszerzéseknél. Legalább 15 jelentkező esetén azonnal indul.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!