Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Feltámadást! (16.03.25)

 

Feltámadást! (16.03.25)

Mindenek előtt áldott ünnepeket mindenkinek! A húsvét ma már keresztény ünnep, de tartása sokkal távolabbi időkből gyökerezik, ami az angol megnevezése EASTER megnevezés és a nyúl meg a tojás őriznek. Ez a szex és a termékenység ünnepe. Továbbá van még egy modernebb értelmezése is, az áldozat és a megújulás, ami lehet, hogy nem is annyira modern…

Fel kell áldozni valamit a megújuláshoz! Ezt mostanában már többször is hallottam és azt gondolom, hogy mindez értelmezés kérdése is. Egy áldozat nem áldozat, a titok a kitartásban van. Egy új szokás bevezetése minimum 30 nap, de nehezebb helyzetekben 90 is lehet. Két hónapja vezettem be és most már érzem, hogy ez magától megy. Ez szerintem ez, egy jó szokás: naponta, hajnalomként összeszedem az elmúlt 24 órában megfogalmazott gondolataimat, van ebből olyan, amit megosztok a blogon, van olyan, amit beleírok a most készülő könyvembe és van olyan, amiből egy PPT csomagot csinálok, mert ezek lesznek a jövő előadásai.

Ez most napi 4 óra áldozat, a hajnali órákban általában 3-tól, néha korábban, immár január 31 óta és még egyetlen napot sem hagytam ki. Ez nem csak a hajnali kelésről szól, hanem ez egy napközbeni memória játék is, persze jegyzetelek is. Ami pedig lényeges, hogy bár megszoktam már és szinte várom, mint dohányos, hogy rágyújtson – tudom, hogy nagy áldozat és érzem is – mégis hatalmas elégtétellel tölt el, hogy haladok valami felé, ami fantasztikus.

Az új könyv a „Tisztítás-technológia titkos tudása” vagyis a legendás szolgáltatás alapjai, vagyis tisztítás-technológiai tapasztalatok 1993-tól, egyéb események még régebbről és mindezek értelmezése. Ez nem egy tisztítás-technológiai szakmunkás szintű könyv, ez valami olyan, amit akárkinek nem is szabadna elolvasni, mert belezavarodik. Ez az a titkos tudás arról, ami egy adott pillanatban sikeres modell volt és arról, ami egy adott pillanatban sikeres modell lesz. Ez egy titok 100 féle megvilágításba, több mint 50 nélkülözhetetlen fogalom tisztázása.

Ez a könyv nem történelmi elbeszélés, nem emlékek tárháza, nem véget nem érő sztorizgatás, na, jó, egy minimális azért van benne. Ez egy kőkemény menedzsmentpolitikai könyv – nincs is ilyen kategória. Ez a könyv a piaci-utcai-ketrec-harc-művészetének könyve, a „szamurájok” letűnt filozófiájának öröksége, a feltétel nélküli szolgálatról és a vállalkozás lényegéről, majd megérted, ha elolvasod.

A cél most már teljesen világos. Vannak utak a sors azt akarta, hogy ezeket bejárjam. Ez egy olyan labirintus, amiből ki jutottam ugyan, de mégis újra és újra visszamegyek egy-egy zsákutcát elemezni. Tehát néhány utat még most is járni fogom, bár értelmetlennek látszik, inkább csak azért teszem, hogy ne hagyjak cserbe olyan embereket, akiket tisztelek. Vannak azonban olyan utak is, amiken már régebben elindultam és ahova elértem, onnan most küldök először képeslapot. Meg vannak olyan utak is, amire most lépek rá. Lehet, hogy ez mazochizmusnak tűnik, de nem az a megértés iránti égő vágy!

Ha megértek valamit, akkor annak fel tudom állítani a törvényszerűségeit mind az Aranylépéseket vagy a Gyémántszabályokat, a Gyakorlati készség kihagyhatatlan lépcsőfokait vagy a Tanulási folyamat belső motivációt szabályozó kötelező (bármilyen kegyetlen is ez aszó) mérföldköveit.

Első lépés április 5 a VI. Továbbképző. Ami ezennel be is fejeződik és intettől, már új korszak indul, ami egyben 10 előadásos sorozat: A legendás szolgáltatás

A könyv egy párhuzamos út, a könyvbe nem lehet és nem is szabad leírni mindent. Vannak dolgok, amit az illetékesnek csak a fülébe szabad megsúgni, ezek a tréningek. Tehát van a titok és a van a titok megértéséhez vezető út. Van olyan, amit le lehet írni, van olyan, amit én sem tudok elég jól elmondani és ezért vannak olyan emberek, akik segítenek nekem ebben, és van olyan, amit csak én tudok elmondani. Azonban van olyan is, amit le kell rajzolni, és át kell élned ahhoz, hogy azt megértsed. Tehát a könyv egy másik út a tréning és a személyes tanácsadás útjának párhuzamos, de nem szimmetrikus alternatívája. Ezek az utak kiegészítik egymást.

Ha ebbe bele akarsz látni, gyere el április 5-én a Cserepes házba. Én ott leszek és hat videó előadással kiegészülve olyan mutatok, amit így még ebben a rendszerben nem láttál. A cél, hogy megvalósítsd saját legendás szolgáltatásodat!

Jelenkezés ingyenes ISO tanácsadásra

Név *:
Cégnév:
Mobil: *:
email cím *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!