Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Fellélegezve, vagy mégse? (18.06.27)

 

Fellélegezve, vagy mégse? (18.06.27)

Amikor a szakértő átad egy anyagot, vagy lezár egy tanácsadási folyamatot, egyszerre jön a megkönnyebbülés és az elszakadás terhe. Mindig azt érzem, hogy még lehetett volna egy kicsit finomítani. Ha rajtam múlna, életem végéig fejlesztgetném, de van egy pont, amikor le kell zárni a folyamatot.

A tisztítás-technológiai szakértés területén manapság a legmenőbb kérdés, hogy végül is egy adott területnek mi az optimális takarítási költése.

A kérdés jogos, de csak akkor válaszolható meg pontosan, ha a kérdező pontosan tudja azt és ezt meg is tudja fogalmazni, hogy milyen takarítást akar.

Ez érdekes megközelítés, mert azt a kínálati oldal minden szakembere látja, hogy a takarítás nagyon sok féle módon és szinten valósítható meg és mégis a kategóriák szabványosítása nem történt meg, a kategóriák nem tudatosultak a vevők fejében.

Érthető, hogy a mi ez a kategória vezérelt megítélés?

Ha adott kategóriát szeretnék a vállasítás a Mercédesz és a BMW között zajlik, semmi esetre sem keverek bele a rendszerbe, mondjuk egy Dácia ajánlatot. Ha éttermet választok, éttermekről döntök, és nem variálom a rendszert gyorséttermekkel vagy kifőzdékkel.

A nehéz kérdés most jön: miképpen azonosítható/kategorizálható egy még az én tapasztalatomban (mármint a vevőjében) a még meg nem valósult szolgáltatás? Vagyis honnan tudom melyik az étterem és melyik a kifőzde?

Bármilyen furcsa is a dolog, még van egy csavar: mi a valódi különbség a Mercédesz és a BMW között?

Most jön a neheze: jelen pillanatban azon fáradozok, hogy a takarítóipar bizonyos adatai mikképpen illeszkednek vagy nem az országos statisztikai adatok közé vagy nem. Vagyis a vesztesség oka globális, nemzeti vagy üzletági? A probléma az biztos megvan, mert a 10%-os visszaesés egy gyengén, de bővülő gazdaságban nem normális eset és eközben miközben továbbra is veszteséges a szektor, javul a hatékonysága és nem keveset. Érti ezt valaki?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!