Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Erősítő szakítás (16.10.18)

 

Erősítő szakítás (16.10.18)

Gondolom, hogy azt már sokan tudjátok, hogy lassan egy éve lesz annak, hogy a takarítás-szélmalom harcomon kívül mással is foglalkozom. Muszáj volt egy kicsit kitekinteni más területre is. Amire azonban eleinte nem gondoltam az, hogy új területen szerzett tapasztalatok, új ötleteket adtak a takarításfejlesztéssel kapcsolatos munkához is.

Talán az első dolog, amit az ember észrevesz, ha új területre téved, hogy problémák alapvető mindenhol ott vannak, viszont érdekes, ahogy azokat kezelik. Egy ilyen kezelési rendszer az irányelvek, szabványok és jogszabályok kérdésköre.

A takarítóipar nem nyitott a szabályozásokra

Újdonsült ismerősöm indiai erre azt mondja: ezeket egy hajszál választja el a bűnözéstől. Ami tényleg szomorú, na de miért nem akar a takarítóipar szabályozást? Lehet, hogy nincsenek bűnözői hajlamai, viszont nincs szellemi kapacitás sem a szabályozások megalkotására. Utóbbi pedig gyakorlatilag lehetetlenné teszi a változást.

Az átlag mindig csalóka

Mert ugye ha egy csoport átlagéletkora 40 év, akkor azt kimondhatjuk, hogy az a csoport szexuálisan aktívabb, mint egy olyan csoport, akinek az átlag életkora 50 év. Azonban ha a dolgok mélyére nézünk és megnézzük a részleteket, akkor lehet, hogy azt tapasztaljuk, hogy a 40-es csoportban van 50 fő 78 éves és 50 fő 2 éves, míg az 50-es csoportban mindenki 50 fő 49 éves és 50 fő 51 éves. Tehát az eredeti és elhamarkodott döntésünk nem igaz.

Viszont azt is mondják, hogy előbb vagy utóbb olyan leszel, mint az 5 legjobb ismerősöd átlaga. Tehát nagyon vigyázz, hogy kikkel vagy kapcsolatban és kikkel tartod szorosan a viszonyt.

Az átlag Magyar takarítócég…

Alapvetően nem egy szakcég, amit az fejez ki a legjobban, hogy nincs formális szakmai vezetője és nincs se formális, se informális szakmai programja, céljai, stb.

Ennyi, ha akarsz róla beszélni, találkozhatunk a Tisztashown.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!