Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Én szóltam (18.06.28)

 

Én szóltam (18.06.28)

A tegnapi beszélgetések jó felismeréseket hoztak. Végső soron a takarító ipar problémáját 90%-ban a takarítóiparnak kell megoldani. A 10%-megoldódik magától, mert ha egy szektor következetesen csinál/elvár bizonyos dolgokat, a piac automatikusan igazodni fog hozzá.

A főkérdés persze az, hogy mitől igazodna egymáshoz 4 600 cég. Na, jó, ez lehet, hogy csak 2 000 – 2 500 meghatározó tulajdonos. Persze ettől a kérdés még kérdés marad.

A cégek 100%-a regisztrált a kamarában, de az nem szervezi őket. A fő gond az, hogy a cégek nem hisznek abban, hogy a kamara bármit is tudna tenni, pedig az a szakmai önkormányzat. Jog szerint egy kamarai szabályozás elég erős lehetne, ha előbb erről megnyugtató konszenzus alakulna ki. A MATISZ ezeknek a cégeknek még 2%-át sem fogja össze és ilyen értelemben bár a legaktívabb a pályán, valójában nem reprezentatív és nincs igazi hatása a teljes szakma vonatkozásában. A helyzet tehát nem túl biztató.

Mit lehet tenni?

Mi az az esemény, ami összerántaná a szakmát?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!