Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Én szóltam (18.06.28)

 

Én szóltam (18.06.28)

A tegnapi beszélgetések jó felismeréseket hoztak. Végső soron a takarító ipar problémáját 90%-ban a takarítóiparnak kell megoldani. A 10%-megoldódik magától, mert ha egy szektor következetesen csinál/elvár bizonyos dolgokat, a piac automatikusan igazodni fog hozzá.

A főkérdés persze az, hogy mitől igazodna egymáshoz 4 600 cég. Na, jó, ez lehet, hogy csak 2 000 – 2 500 meghatározó tulajdonos. Persze ettől a kérdés még kérdés marad.

A cégek 100%-a regisztrált a kamarában, de az nem szervezi őket. A fő gond az, hogy a cégek nem hisznek abban, hogy a kamara bármit is tudna tenni, pedig az a szakmai önkormányzat. Jog szerint egy kamarai szabályozás elég erős lehetne, ha előbb erről megnyugtató konszenzus alakulna ki. A MATISZ ezeknek a cégeknek még 2%-át sem fogja össze és ilyen értelemben bár a legaktívabb a pályán, valójában nem reprezentatív és nincs igazi hatása a teljes szakma vonatkozásában. A helyzet tehát nem túl biztató.

Mit lehet tenni?

Mi az az esemény, ami összerántaná a szakmát?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!