Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Elérkezett a várva várt helyzet!

 

Elérkezett a várva várt helyzet!

A helyzet több mint jó. Most már rajtunk van a sor. Jelezd a megyei kormányhivatalokban, hogy mennyi képzett emberre van szükséged. Most két szintű szakképzési lehetőség is a rendelkezésdere áll. A BETANÍTOTT TAKARÍTÓ és a TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI SZAKMUNKÁS.

Mint ahogy a MATISZ is már hírt adott a lehetőségről az új GINOP programok keretében lehetőség nyílik a munkaerő célzott felkészítésére a gazdaság igényei szerint. A takarító cégvezetőknek most semmi más dolga nincs mind jelezni, hogy milyen képzettségű és létszámú emberre van szüksége egy adott megyében és erre építve elindulhat az államilag támogatott képzés.

Magyarországon kb. 60 000 ezer ember dolgozik a takarítóiparban semmiféle képzettség nélkül. Ezt a helyzetet évek alatt lehet felszámolni, de most meg van a lehetőség, hogy ezt ne önerőből tegye a szakma, hanem vehesse igénybe az állami támogatást.

Nagyon fontos, hogy ne csak a szakmunkásban gondolkodjunk, hanem a BETANÍTOTT szint is kerüljön előtérbe, hiszen ez azt a tudást célozza, amire a legtöbb takarítónak szüksége van. Ez a tudás felöleli a kézi eszközök használatát és néhány egyszerűbb gép kezelést és tartalmaz minden olyan alaptudást, amire egy napi takarítónak szüksége van.

Lépj most!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!