Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Egyszerűen (17.12.04)

 

Egyszerűen (17.12.04)

A szabályozással szemben a meggyőződés a megfelelő út. Amerikában például nincs olyan cég, aki vállalna alaptisztítást és védőréteg felvitelt alkalomszerűen. Egyszerűen meg vannak győződve, hogy ebben nem szabad versenyezniük.

Nem kell minden áron a munka!

Egyszeri alaptisztításban és védőréteg felvitelben nem versenyeznek, mert meg vannak győződve, hogy abban a verseny nem tud jó lenni, mert a vevő mindig csak ár szerint tud dönteni és azok lesznek előnyben, akik például kevesebb réteget tesznek fel.

Ezért ebben nem versenyeznek. Versenyeznek viszont a linóleum vagy PVC burkolat 3 vagy 5 éves karbantartásában polírozással. Amihez viszont kell alaptisztítás és védőréteg felvitel. Ebben az esetben az lesz a legolcsóbb, aki több réteget visz fel, mert 3 vagy 5 évente csak egyszer végez alaptisztítást és védőrétegez.

Mindezekkel szemben Magyarországon, ahol a verseny az alaptisztítás és védőréteg felvitelben van, félévente vagy évente kell alaptisztítást végezni, mert mindenki csak 1 vagy 2 réteget tesz fel, hogy olcsó maradjon. Olcsó húsnak híg a leve. Tehát amiről azt gondolja a piac, hogy jobban jár, valójában nagy bukás. Azonban nem az a probléma, hogy a piac félreérti a helyzetet és mivel szakmailag nem ért a dologhoz rosszul látja az egész mechanizmust, hanem az, hogy a szakma nem korrigál, hanem asszisztál a hülyeség fokozásában. Ugyanis ez a sok alaptisztítás, nem csak szakmailag fölösleges, hanem környezetbarátság szempontjából is felér egy t.könrugással.

Találkozzunk december 14-én és beszélgethetünk valami olyanról, ami a helyzetet alapjaiban tudja megváltoztatni.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Ritz Tibor2017.12.05. 16:22

Értem, hogy miért gondolod, hogy csak részben van igazam. Persze sok elhanyagold terület van, de ez nem mond ellen a leírt taktikának. Azonban ettől függetlenül a lényeg, az a gondolkodás, amely egyaránt a saját és vevői érdeket is szem előtt tartja.

#1 - Kovács Béla2017.12.05. 08:33

Szia Tibor!
Részben van igazad , ugyanis , itt nálunk még annyi -de annyi helyen vannak olyan területek amiket így kell tisztítani , viszont utána már csak tényleg az van amit írtál.
üdv.: Béla