Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Egy üzleti reggeli margójára

 

Egy üzleti reggeli margójára

Hamarosan találkozunk és olyanokról beszélgethetünk, ami mindenkit feszít. A dilemma oka, hogy a szakma nem elég profittermelő és ezért nincs pénz fejlesztésre. Vagyis nem tudom megélezni a fejszémet, mert nincs időm megállni, hiszen vágnom kell a fát… Lehet, hogy éles fejszével hatékonyabb lennék? …és megtérülne az élezésre fordított idő!

Egy program szervezést mindig komoly belső viták előznek meg. A cégünk az elmúlt évben rendkívül sokat fejlődött és nem csak a képzésben döntöttük meg az eddigi 10 év bármely rekordját, hanem az alkalmazottaink és külső munkatársaink számában is. Ezen kívül pedig van még egy helyzet: én vagyok az egyetlen férfi a csapatban.

Ha vendéglátás lehetőségére vagy valami szervezkedésre van kilátás, a lányok nagyon aktívak lesznek. Így történt ez most is, amikor felmerült, hogy legyen egy, vagy akár egy rendszeres program szerint akár több üzleti reggeli is.

Persze a nagy kérdés az, hogy ráér-e erre a szakma? Ha ráér, akkor mit kaphat egy ilyen alkalomtól?

Nézzünk a tojásrántotta mögé!

Az Intézet célja a takarító szervezetek versenyképességének növelése eredményes és hatékony munkatársak előállításával. Lehet azonban, hogy a cégvezetők nem látnak ennyire tisztán, mert miközben eszeveszetten tekerik a mókuskereket, az izzadság a szemükbe folyik.

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk körül a világban.

Megkezdődött az áttérés az eredményorientált takarítási szolgáltatásokra. Sorra jelennek meg az újabb és újabb koncepciók, amelyek meg akarják mutatni a megrendelőnek, hogyan mérheti meg valójában a tisztaságot. Amelyek rövidesen azt eredményezhetik, hogy a piac átalakul, és annak, aki nem veszi fel ezekkel a versenyt egyszerűen nem lesz munkája.

A változások nem gyorsak. A békát lassan melegítve, élve meg lehet főzni és nem veszi észre, nem ugrik ki a lábosból. Most olyan időket élünk, amikor ennek kell lebegnie a szemünk előtt.

A felmérések új korszaka

Komolyabb minőséget akarunk előállítani? Jól fel kell mérni a területet és részletes szolgáltatási jegyzéket kell készíteni. Ez nem csak szakmai kérdés, hogy mindent számba vettünk-e, hanem egyben marketing is. Meg kell győzni a vevőt, hogy profikkal áll szemben. Ehhez most adunk 57 piktogramot. Ingyen adjuk ajándékba, de nem minden hátsó szándék nélkül. Visszajelzést várunk, mi hiányzik?!

Na és milyen lesz az eredmény?

Ha ott lesztek, a reggelin 5 percben elmagyarázom az APPA kezdeményezést. Ez egy olyan eredményorientált filozófia, amivel érdemes foglalkozni. Van pár piktogram és egy alap logika, de van még feladat is. Ezt fogjuk megbeszélni, mert erre épül az a szükséglet, amit szakképzésnek nevezünk.

A feladat egyszerű: töltsd ki a kérdőívet és tedd szabaddá magad egy kis fejsze-élezésre. Meglátod, lehet, hogy olyan hatékony leszel, hogy még további szabadidőd is marad.

Kérdőív = Regisztráció üzleti reggelire

Mit jelent Önnek a szakember-képzés? Fogalmazza meg röviden! *:
Mikor vettek részt a munkatársai szakmai továbbképzésen / tréningen? *:Ha igen, milyen továbbképzésen? *:Továbbképzés neve::
Milyen jellegű tanfolyamra lenne szüksége a dolgozóknak? *:Egyéb tanfolyam igény:
Milyen szakirányú képzés lenne érdekes az Ön cége és munkatársai számára? (Több válasz is lehetséges) *:


Amennyiben szakterületi képzés érdekli, milyen szakterületek lennének azok? (Több válasz is lehetséges) *:
Egyéb szakterület::
Motivációs eszköznek találja-e a munkatársak továbbképzését? Indokolja meg! *:
Évente mekkora összeget szán a cég szakmai oktatásra, oktató anyagokra?:


Mikor értékel sikeresnek egy elvégzett tanfolyamot? *:
Mennyire találja fontosnak, hogy munkatársai beszéljenek egy idegen nyelven? Értékelje egy 1-5-ig terjedő skálán! *:
Mennyire fontos a SZAKMAI nyelvtudás? *:
Értékelje a cég menedzsmentjének mostani nyelvtudását! *:Értékelje a középvezetők mostani nyelvtudását! *:Értékelje a szakképzett takarítók mostani nyelvtudását! *:


Van-e olyan szakmai internetes oldal, nyomtatott kiadvány, amelyet olvasni szokott? *:
A TTTI weboldalát szokta-e látogatni? *:A MATISZ weboldalát szokta-e látogatni? *:Milyen hírlevélre iratkozott fel, milyen témáról olvasna szívesen? *:
Szívesen vesz részt szakmai rendezvényeken? *:

Ha nem, mi keltené fel az érdeklődését?:
Mely területeken érezné kívánatosnak, hogy jobb legyen az Ön vagy a munkatársai teljesítménye? (Több választ is megjelölhet!) *:

Ha új munkatársat vesz fel, milyen csatornákon toborozza az új munkaerőt? (Több választ is megjelölhet!):Hogyan vizsgálja egy új munkatárs felvételekor a tudás szintet? (Több választ is megjelölhet) *:Hány főt foglalkoztat az Ön cége? *:Cégnév *:
Név *:
E-mail cím *:
Telefonszám *:
Honnan értesült az üzleti reggelinkről?:A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!