Egy nagy levegőt… (17.07.05)

 

Egy nagy levegőt… (17.07.05)

2004-et követően a takarítási szolgáltatások minőségmérése már nem csak egy szabályozott ellenőrzést jelentett, hanem belekényszerítette a cégeket egy olyan rendszerbe, ahol nincs mozgástér, azt kell csinálni, amit megígértek. 12 évvel később a MUNKATERV Magyarországra is elérkezett.

A FŐTÁBLA 2000-be került bevezetésre a Miniszterelnöki hivatal pályázatán, később MATISZ irányelv is lett (MATISZ IR02). Azonban a FŐTÁBLA nem mindent tud megmutatni egy szolgáltatással kapcsolatban és ezért már régebben szükségesnek látszott egy új kiegészítő rendszer bevezetése. A MUNKATERV a 2013-as Magyar Tudományos Akadémia pályázatán került bevezetésre és talán az idén lehet, hogy még MATISZ irányelv is lesz.

A jövő valószínű, hogy abba az irányba halad, hogy a pályázó cégek ténylegesen is arra kell ajánlatot adniuk, amit majd teljesíteni is fognak, mert, hogy most már új idők jönnek. Fontos, hogy új szabályozás lépett életbe, a 308/2015. (X.27) Korm. rendelet a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződések teljesítésének és módosításának Közbeszerzési Hatóság által végzett ellenőrzéséről. Ezzel már megvan az a jogi környezet, ami egy rettenetes nagy „fekete lyukat” semmisít meg, persze a gyakorlat még nem forrott ki, de talán erre már nem is kell várni olyan sokáig.

A MUNKATERV lehet üzleti titok és alapvetően tényleges is a verseny legmeghatározóbb „színhelye”. Vagyis miközben a bérek fixek, a tárgyi normák adottak egy helyen van csak mozgástér: a tételek összeállításánál, az ott alkalmazott technológiáknál/eszközrendszernél és az ezekből eredő tételnormák közti különbségben.

Új világ jön!

Nehezebb lesz majd pályázni és ugyanakkor, ha vita van szakértő kell a különböző szakmai koncepciók elbírálásához. Ez gyökereiben fogja a piacot megváltoztatni, és aki nem „szívja fel magát”, annak vajmi kevés esélye lesz az új világban.

Hamarosan, július második felében, MUNKATERV témában szervezek egy továbbképzést, akit a dolog érdekel, itt jelentkezhet. Fontos látni milyen az érdeklődés, így a nyár derekán, mert aszerint kell majd helyszínt választanom.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!