Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Egy nagy levegőt… (17.07.05)

 

Egy nagy levegőt… (17.07.05)

2004-et követően a takarítási szolgáltatások minőségmérése már nem csak egy szabályozott ellenőrzést jelentett, hanem belekényszerítette a cégeket egy olyan rendszerbe, ahol nincs mozgástér, azt kell csinálni, amit megígértek. 12 évvel később a MUNKATERV Magyarországra is elérkezett.

A FŐTÁBLA 2000-be került bevezetésre a Miniszterelnöki hivatal pályázatán, később MATISZ irányelv is lett (MATISZ IR02). Azonban a FŐTÁBLA nem mindent tud megmutatni egy szolgáltatással kapcsolatban és ezért már régebben szükségesnek látszott egy új kiegészítő rendszer bevezetése. A MUNKATERV a 2013-as Magyar Tudományos Akadémia pályázatán került bevezetésre és talán az idén lehet, hogy még MATISZ irányelv is lesz.

A jövő valószínű, hogy abba az irányba halad, hogy a pályázó cégek ténylegesen is arra kell ajánlatot adniuk, amit majd teljesíteni is fognak, mert, hogy most már új idők jönnek. Fontos, hogy új szabályozás lépett életbe, a 308/2015. (X.27) Korm. rendelet a közbeszerzési eljárás eredményeként megkötött szerződések teljesítésének és módosításának Közbeszerzési Hatóság által végzett ellenőrzéséről. Ezzel már megvan az a jogi környezet, ami egy rettenetes nagy „fekete lyukat” semmisít meg, persze a gyakorlat még nem forrott ki, de talán erre már nem is kell várni olyan sokáig.

A MUNKATERV lehet üzleti titok és alapvetően tényleges is a verseny legmeghatározóbb „színhelye”. Vagyis miközben a bérek fixek, a tárgyi normák adottak egy helyen van csak mozgástér: a tételek összeállításánál, az ott alkalmazott technológiáknál/eszközrendszernél és az ezekből eredő tételnormák közti különbségben.

Új világ jön!

Nehezebb lesz majd pályázni és ugyanakkor, ha vita van szakértő kell a különböző szakmai koncepciók elbírálásához. Ez gyökereiben fogja a piacot megváltoztatni, és aki nem „szívja fel magát”, annak vajmi kevés esélye lesz az új világban.

Hamarosan, július második felében, MUNKATERV témában szervezek egy továbbképzést, akit a dolog érdekel, itt jelentkezhet. Fontos látni milyen az érdeklődés, így a nyár derekán, mert aszerint kell majd helyszínt választanom.

"Munkaterv" a cég legfontosabb dokumentuma

Továbbképző 2017.09.28 - 08.00 - 15.00

A jelentkező(k) neve *:
Választás *:

Jelentkezők száma *:
Még pluszban *:A jelentkező vagy szervező e-mail címe: *:
A költségviselő neve és címe *:
Telefonszám (mobil) *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!