Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Egy kis kapuzárási pánik (18.03.08)

 

Egy kis kapuzárási pánik (18.03.08)

Kezdjük a jóval: Kellemes és boldog nőnapot kedves hölgyeim! Azonban van, egy rósz hírem is: a ma délig nem jelentkezik a TISZTASÁGTERVEZŐ tréningre, az sajnos lemarad valamiről. Az, hogy pontosan mi lesz a veszteség, még nem tudom, de pontosan látom a piac változását és trend afelé mutat, hogy egyre több kapu zárul majd be a jövőben is.

Mi történik most?

Megy egy felmérés! Záporoznak a kérdések és most már létesítménygazda körből is. A feldolgozásuk folyamatban van, és azt gondolom, hogy meg fog érni egy napot a kivesézésük. Itt leadhatod a kérdésedet:

"Kérdés"

Az én szakmai kérdésem:

Név: *:
Hozzájárulok, hogy nevem megjelenjen a feltett kérdésem mellett! *:

e-mail: *:
Nem egyértelmű kérdés esetén, szívesen egyeztetek. Mobil::
Pozícióm a tisztítás-technológiai piacon *:
A szakmai kérdésem: *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Miért fontos mindez? Azért, hogy bemutatható legyen mik a megválaszolatlan kérdések! Ilyen egyszerű, azonban nyilván nagyon izgalmas lesz, hogy adott kérdésre milyen válasz adható. A szakértő a saját véleményét/álláspontját mondja el, azonban ez két újabb izgalmas kérdést vet fel: 1) miért jutott erre az álláspontra? 2) milyen alternatívák lennének ezzel szemben?

A kérdések már most mutatják a fő „törésvonalakat” és egyrészt a kép objektívnek látszik attól függetlenül, hogy rendkívül szomorú.

Mi lesz hétfőn és kedden?

Az ezer izgalmas kérdésből csak néhány: Mire jók a MATISZ vagy más szervezetek tárgyi normái? Ezek a normák maximumok, optimumok vagy minimumok? Mi valójában a tárgyi norma? Mit kell, hogy megértsen a piac, a munkák be normázása kapcsán? Hol lesz a verseny, ha a szövetségek köztudottá teszik a normákat és a bérek, fixek? Mindezek tükrében, mi a képzés célja? Hol tartunk most? Beszélhetünk ma az üzletág átlagos teljesítményéről, vagy nem érdemes?

Sorolgatnám még, de nem teszem! Ez a két napos tréning arról szól, hogy milyen válaszai lehetnek a piacnak és mik azok az eszközök, amik segítségével tényleg lesz verseny, és az igazságos/sportszerű és racionális lesz. Győzzön a jobb! Na de hát ki a jobb?

Van egy eszköz, amivel ott helyben megmutatom a lehetséges különbségeket, elsősorban a tervezésben. Azonban azzal tisztában kell lenni, hogy egyből kiderül az is, hogy mit kell tenni, hogy ebben a versenyben valóban jobb legyek. Ennek megfelelően még néhány eszközt megismerhetünk! Ez a tréning pedig előkészít egy másikat, ami ennél formabontóbb.

Aki látja a helyzetet, itt jelentkezhet déli 12-ig és aztán zárom a kapukat!

Csak egy megjegyzés, sajnos a kollegáim meggyőztek, hogy emeljem meg a tréning díját. Ez rósz hír a későn ébredőknek, azonban déli 12-ig csökkentettem a MINŐSÉGMÉRŐ díját, ha tehát kettőt megrendeled, nem jársz rosszabból, mint aki korán ébredt. Ennyit tudtam tenni! A marketig erősen őrködik a mozgástér felett! Ez a lehetőség csak ma áll a rendelkezésedre!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!