Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Ébredés Amszterdamban (16.04.26)

 

Ébredés Amszterdamban (16.04.26)

Ez a 26-ik ISSA-INTERCLEAN és a fő téma a környezetvédelem. De ezúttal nem csak egy általános aktivitásnak lehetünk tanúi, hanem ezúttal megjelennek a konkrét programok is és azok a kiállítók, aki felismerték ennek a jelentőségét, már léptek. Az új mindent meghatározó koncepció a körkörös gazdaság és a titok az újrahasznosításban van.

Ez az ébredés kiállítása és fóruma. A kiállítás mellett konkrétan exponálódnak a cégek vezetői környezetvédelem témában. Ez a kiállítást megelőző blogolások, háttérbeszélgetéseknek és a kiállításon szervezett szemináriumoknak a fő témája. Vagyis nem csak az számít, hogy mit mondunk, hanem az is, hogy ki mondja.

Európai szinten ennek a szektornak is meg vannak a maga sztárjai, de itt most nem csak a szűken vett szektor szólal meg, hanem olyanok is, akik globálisan foglalkoznak a témával. Dr. Hugo-Maria Schally - az Európai Bizottság öko-innovációs és körkörös gazdaság Főigazgatóságán, a Környezetvédelmi Igazgatósága zöld gazdaság, osztályvezetője, olyan áttekintést ad, ami remélhetőleg felrázza az iparágat. A világ egyik vezető szószólója fenntarthatóság témakörben, Dr. Schally áttekintést nyújt majd a résztvevők a körkörös gazdaság csomag, és különösen annak potenciálisan hatásairól, a takarítási ágazatban a javuló globális versenyképességről, a fenntartható gazdasági növekedés lehetőségeiről és az új munkahelyek által keltett vakum hatásáról.

Reinhard Schneider, szenvedélyes öko-vállalkozó, a Werner és Mertz vezérigazgatója, konkrétumokkal áll elő, mi kell ahhoz, hogy valóra váljon az álom és megvalósuljon a 100%-os újrahasznosítás. Mint családi vállalkozás vezetője, a Schneider felveti majd, hogy a vállalatoknak nem kell, hogy nemzetközi konglomerátumok legyenek, hogy sikeresen megfeleljen körkörös gazdaság céljainak és ez igaz a takarító cégekre is. Aki ott lesz, inspirálódhat majd abból, hogy a vegyszer, hogyan válik környezetbaráttá, tehát még a páriából is lehet ember. Ezt a vonalat erősíti majd Markus Asch (Karcher) és Michele Redi (IPC) akik szintén a családi vállalkozásban hisznek. A beszélgetést Dianna Steinbach, moderálja majd, aki az IISSA EMEA (Európa, Közel-kelet és Afrika) szolgáltatások igazgatója.

Természetesen más témák is előkerülnek majd, mint az áttérés a gépek tulajdonáról a gépek teljekörű bérletére és az ehhez kapcsolatos szakszerviz piacának alakulásáról vagy a M2M-ben rejlő lehetőségekről. Utóbbi olyan adatáramlást jelent, mely emberi közreműködés nélkül, gépek között zajlik. A kommunikáció minden olyan gép között létrejöhet, amely a megfelelő technológiával van ellátva ahhoz, hogy bekapcsolható legyen a rendszerbe. Az M2M technológia felhasználási területét tekintve számos iparágban, az üzleti szférában, kormányzati rendszerekben használható lokális és globális szinten egyaránt. Fő célja, hogy egy adott szervezet vagy folyamat működési hatékonyságát javítsa, új üzleti lehetőségeket aknázzon ki és értéknövelt szolgáltatásokat hozzon létre. Az M2M időmegtakarítást és kockázatcsökkentést eredményeznek, ugyanakkor jelentősen képesek csökkenteni az energiafelhasználást és a környezetszennyezést.

Továbbá arról is, hogy idén rekord számú nevezés jött az innovációs díjra, pontosan 110 kérelem. Steinbach hozzátette: "Örülünk, hogy ez alkalommal minden eddigieknél több iparági szakértő jelenik meg a kiállításon és nyújt elemzését, betekintést és ugyanakkor vannak konkrét programok is, amelyek szembe néznek a takarítóipar nagy kihívásaival. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!