Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Dávid sem sikerült elsőre! (17.11.09)

 

Dávid sem sikerült elsőre! (17.11.09)

Lehet, hogy sokaknak ismerős a sztori, de elmondom: Michelangelo előtt már egy másik szobrász elrontotta a sokat ígérő 6 tonnás a carrarai márványtömböt és az 40 évig várt, amíg végül is megszületett a reneszánsz egyik jelképe, a Dávid.

RENESZÁNSZ 2.0 projekt célja, hogy lehetőséget és egyenes utat nyisson bárki számára a tudás megszerzéséhez. A lehetőségről most nem pusztán elméleti szinten beszélünk, mert az most is megvan. Itt azonban bizonyos hagyományokkal szakítunk.

Előzmény: egy hagyományosnak mondható takarító cég üzleti modell alapvetően abból indul ki, hogy a kritikus kérdés a szolgáltatás lehetőségének megszerzése. Annak megtartása, fejlesztése inkább csak a „látványpékség” (elnézést a pékektől) szintjén van. Vagyis az, hogy a szolgáltatás szakmailag mit jelent nem kérdés.

Következmény: a világ állandóan változik. Ebben a változásban viszonylag hirtelen megváltozott a gazdasági környezet. Eltűnt a munkaerő! Miért is? Mert a takarítóipar nem tudta olyan értéktermelésre fogni az embereit, hogy abból a mindenkori jogszabályok szerint, egy tisztes polgári fizetést és juttatásokat tudjon adni.

Hát igen, ez a menedzsment kudarca!

Mit lehet most tenni?

Mindenkit óva intek a nyilvánvalótól. A megoldás nem a fizetések égbeszökése, hanem előbb annak a feltételrendszernek a megteremtése, amivel előáll a magasabb termelési érték és majd ebből következik a magasabb fizetés.

Mi kell ehhez?

Elkötelezettség a szolgáltatói ígéretek betartására (szakmaspecifikus szolgáltatási szerződések)

Szakmailag képes és erkölcsileg magas szinten álló személyzet (minden szempontra kiterjedő humán erőforrás menedzsment)

Ebből egy valamit tudok én vállalni. A RENESZÁNSZ 2.0 projekt olyan keretfeltételeket teremt és rendelkezik minden tudásanyaggal ahhoz, hogy az Embert kihozzuk a „mocsárból.” Amire ezen kívül szükség van az a mentori hálózat kiépülése, és nyilván izgalmas kérdés, hogy a piac miképpen fogadja majd a rendszert és mennyire akarja azt támogatni.

"Reneszánsz 2.0" hírlevél

Jelenkezési/adatmodosító lap

Feliratkozom a "RENESZÁNSZ 2.0" csoportba, nevem: *:
Mobil *:
e-mail *:
Jelentkezem és elkötelezem magam *:


Kadéti jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, amit el akarok érni:

Mentori jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, aminek elérésért segédkeznék:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!