Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Dávid le merte győzni Góliátot! (17.11.03)

 

Dávid le merte győzni Góliátot! (17.11.03)

Minden fejben dől el. A valóság az, amit annak érzékelünk. Természetesen néha előfordul, hogy rosszul ítéljük meg a körülöttünk lévő világot. Ilyenkor jön a koppanás, ugyanis van egy rajtunk kívül álló, tőlünk független valóság is, és ennek nagyon szigorú törvényei vannak. Gondoljunk csak a gravitációra.

Gondolom, hogy ismerős mindenkinek a következő helyzet. Egy korom sötét szobába téblábolva és eltévedve, amikor a villany felgyullad, teljesen más helyen vagyunk, mint amire addig gondoltunk vagy, ahogy éreztük.

Amikor a rendszerváltást követően a magyar ember vállalkozni kezdett nem azzal kezdett, hogy irányelveket fektetett le, és ha voltak elvei is, szinte mindenkinek volt olyan pillanat az életében, (van, akinek több is), amikor csak arra gondolt, hogy ez egy „fantasztikus lehetőség”, a többit majd meglátjuk.

Szerintem abban a pillanatban mindenkit a túlélés vezérelt és az etikai korlátok nagyon tágak voltak. Az állam pedig csak kullogott az események után.

Azonban a helyzet nem marad úgy örökre.

Lassan eltelt 30 év és csak egy valami nem változott, még mindig a többség azt hiszi, hogy csak egy valóság van, amit a saját szemeivel lát. Kijózanodásnak talán annyi is elég lehet, ha valaki Pintér Zoltán által készített SWOT analízist elolvassa. Kivalló munka!

Én azonban tovább megyek. Nézzük a tudást!

Az anyag itt letölthető. 2016-11-01-alap-attekinto-6-tananyagegyseg-rtke.pdf

Jöhetnek a kommentárok. Ne fogjátok vissza magatokat!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!