Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Dávid jelkép! (17.11.15)

 

Dávid jelkép! (17.11.15)

Dávid egy jelkép! A reneszánsz bizonyos szempontból visszatért az ókori szemlélethez, de ezúttal az emberi test ábrázolása már kőkemény anatómiai ismereteken múlott. Az emberi test tanulmányozása boncolással ugyan tiltott volt, de az eredményt imádták a potentátok.

Dávid egy jelkép!

A reneszánsz bizonyos szempontból visszatért az ókori szemlélethez, de ezúttal az emberi test ábrázolása már kőkemény anatómiai ismereteken múlott. Az emberi test tanulmányozása boncolással ugyan tiltott volt, de az eredményt imádták a potentátok.

A RENESZÁNSZ 2.0 projekt is bizonyos szempontból visszatér az alapokhoz és azt mondja, hogy igazán hatékonyan az tud tanulni, aki ismeri a tanulás technológiáját és akar is tanulni.

Mik ezek az alapok?

Az ember évszázadokon át úgy tanult, hogy kapott egy feladatot (az élettől vagy valaki mástól) és új dolgokat kellett megtanulnia, ahhoz, hogy azt megoldja. Az, hogy mit kell megtanulnia adódott vagy ki kellett találni. A tudás evolúciója ezen alapszik. Dávid pedig olyan profivá vált, és annyi önbizalommal is rendelkezett, hogy megtette. Óda, mert állni Góliát elé, és vállára vette egy egész csata eldöntésének felelősségét.

A párhuzam!

Dávid a takarító személyzet, aki megvalósítja a megrendelő elégedettségét és megnyeri a csatát. Rajta áll vagy bukik minden. Nyilván fontos a menedzsment szerepe, de cselekvő katonák nélkül a tábornokok semmit nem érnek.

A RENESZÁNSZ 2.0 célja, hogy felébresszük az embert és Dávidod faragjunk belőle. A takarítás társadalmi megítélése csak akkor fog változni, ha a takarítóra valóban fel lehet nézni. Egyértelmű kell, legyen az embereknek, hogy a takarító felelős szakember. Ezt még meg a menedzsmentnek is meg kel emészteni.

December 14 évzáró és egyben hivatalosan indul a RENESZÁNSZ 2.0

Az gondolom, hogy a 2018 lehet az az év, amikor rendbe tesszük a dolginkat. Sokat kínlódtam azon, hogy honnan kéne megfogni a dolgot. Nem csak az a probléma, hogy nincs minden készen és, hogy központilag szinte semmilyen szabályozás nincs, hanem sokkal inkább az, hogy eddig, aki tanulni akart nem látott túl önmagán. Én is belestem ebbe a hibába, mindig az igazgatott a legjobban, amit nem tudtam, ami nem volt még kidogozva. Azonban az átütő eredmények akkor jönnek majd, ha lesz egy második és harmadik generáció, aki alkotja majd az ütőképes „hadsereget”. Jól képzett, jól felszerelt és nagyon motivált személyzet kell ahhoz, hogy valódi változást érjünk el.

A RENESZÁNSZ 2.0 START rendezvény potenciális mentoroknak és szponzoroknak szól. Aki be akar kapcsolódni ebbe a munkába, szánja rá ezt a napot! Tehát ez egy olyan rendezvény ahol szükség van a cégvezetőre és a középvetőkre is.

Van egy koncepció! A feladat az, hogy kialakítsunk egy olyan rendszert, amiben rá lehet venni az embereket, hogy mindent megtegyenek azért, hogy fejlődnek. A cégeknek nem biztos, hogy tanfolyamot kell finanszírozni, hanem sokkal inkább vizsgát és elismerést. Tehát a tudásszerzést nagyon hatékonnyá tudjuk tenni.

A béreket most már tudáshoz, képességhez és eredményekhez kell kötni. Ha nem támasztunk követelményeket az óhatatlanul is növekvő bérekhez, a rendszer össze fog omlani. Informálisan és nyomokban már sok cégnél van belső követelmény, ezeket formálisan is meg kell fogalmazni.

Felépítettem egy koncepciót. A váza már szilárd, a részleteken még lehet vitatkozni. Gyertek el és mindent pontra tehetünk.

Ha érdekel, a dolog iratkozz fel a projekt külön hírlevelére:

"Reneszánsz 2.0" hírlevél

Jelenkezési/adatmodosító lap

Feliratkozom a "RENESZÁNSZ 2.0" csoportba, nevem: *:
Mobil *:
e-mail *:
Jelentkezem és elkötelezem magam *:


Kadéti jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, amit el akarok érni:

Mentori jelentkezés esetén, a megcélzott szakmai szint, aminek elérésért segédkeznék:


A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!