Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Az utolsó takarító

 

Az utolsó takarító

Az, utolsó takarító a Nemzeti Bank egyik körfolyosóján látták karácsony után, de ezt a hírt, utóbb senki nem erősítette meg, mert minden titkosítva lett. 2017 január elsején eltűnt minden takarító Magyarországról. Eddig mindig azt hittük, hogy a takarítók kasztja olyan emberekből áll, aki igazi túlélők és legkevesebbel is beérik.

A rendszerváltás követően a takarítói bérek mértéke, formája és rendszere oda vezetett, hogy ezúttal egy emberi faj jutott kihalófébe és mára már bekövetkezett a tragédia.

A történet nem is annyira fikció mind amilyennek hangzik. Filmünk azt vizsgálja, hogy mi lenne, ha Magyarországról eltűnnének a takarítók. Nem azzal foglalkozunk, hogy miképpen tűntek el, vagy, hogy miért, hanem azzal mi következne ebből. Ez pusztán tudományos és szakmai kérdés.

Három hétköznapi ember életét fogjuk követni és azt vizsgáljuk miképpen hat rájuk a takarítók eltünése. Péterbá középkorú művezető egy vidéki nagy gyárban, Dr. Béla egy fiatal sebész, Budapest egyik legrégibb korházában és John úr egy gazdag turista Magyarországon.

2017 január elseje vasárnapra esett és senki nem vette észre, hogy már nincsenek takarítók.

Hétfőn Péterbá a szokott időben ment dolgozni, műszakja reggel 6-kor kezdődőt. A gyár az ünnepek alatt állt senki nem dolgozott csak a takarítók. Ezért hétfőn csodálatos tisztaság fogadta, bár fáradt volt a karácsony és a szilveszter után, de mégis jóleső érzés fogta el. Dr. Béla ügyelete este 6-kor kezdődőt, és amikor beért a korházba már javában állt a bál. A folyosókon és kortermekben borzasztó állapotok uralkodtak és akkora volt a fejetlenség, hogy műtétek maradtak el. Amikor az I.-es műtőbe belépett földbegyökerezett a lába, minden vér borított és a két műtős legény véres ruhában kenegette ide oda. John úr 13 órakor ért vissza a szállodába és meglepetéssel és vegyes döbbenettel látta, hogy a szóba pontosan úgy néz ki, ahogy szilveszter éjjelén ott hagyták, amikor egy kis kiruccanásra mentek a havas vidékre. Pontosabban talán akkor nem is látszott ennyire feldúltnak, üvegek a földön, felborított ételes tányérok tartalma beletaposva a gyapjú padlószőnyegbe és ruhák mindenfelé. A konfettire emlékezett, de hogy a pezsgő miképpen spriccelt szét az egész szóbába, arra sehogy sem tudott visszaemlékezni. Aztán itt van ez az átható savanyú szag, ez mi a frász lehet?

Péterbá az első sokkot akkor kapta, amikor az előkészületek során két embere is megcsúszott egy olajfolton és mindkettőért ki kellet hívni a mentőt. Ekkor már mindenki tudta, hogy nagy baj van. Az már csak tetézte a dolgot, hogy egyik embere a WC-ből hívta, hogy nincs benn vécépapír. Mi van itt ma? Dr. Béla értetlenül állt a takarítószertár elött, mindenféle botok, rongyok és ismeretlen gépek sorakoztak katonás rendben, csak az nem volt, aki munkára bírja őket. Még egyetemista korában dolgozott egy takarító cégnek, de csak irodákban törölt port ilyen helyzettel még soha nem találkozott. Semmibe révedését főnöke kiáltás szakította meg, Béla tegyen rendbe valami helyet itt egy sürgős műtét! John úr lesétált a halba ahol viszonylag jó állapotok voltak, de azért látszott, hogy szilveszter csak nemrég volt. A recepción egy zavart lány fogadta és könnyeivel küszködve mondta, hogy Ő több szobát nem takarít ki, inkább felmond.

A story folytatódhat, lehetne belőle, tán még egy Oszkár is. Mit szoltok?

Filmötlet

Filmötlet

Név *:
Mobil *:
e-mail *:
A következő ötletem van, a film forgatókönyvének kiegészítésére. *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!