Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Az új szakmastruktúra átírhatja az eddigi szokásokat (16.04.18)

 

Az új szakmastruktúra átírhatja az eddigi szokásokat (16.04.18)

Az új takarítói és tisztítás-technológiai szakmastruktúra pont egy olyan időben jött, amikor a piac egyébként is nagy átrendeződéseken megy át és a munkaerő kínálat kritikus szinten áll. A következő 5 év kihívása az lehet, hogy a cégek mennyire lesznek átállni a korszerű szakmai üzemmódra és ezeket a törekvéseket, hogy éli majd meg a piac, ami hozzászokott egy bizonyos helyzethez.

A helyzet nem egyszerű és nem is reménytelen, de jelenleg még nem sokan nem nagyon látják, hogy merre induljanak el. Pedig szerintem csak egyetlen út van. Ez pedig a cég humán erőforrásának újrastrukturálása és a személyi minősítések megkezdése.

Csak 10 évvel vagyunk lemaradva, önmagunk hóz képest, de a helyzet ettől függetlenül biztató, egy két év alatt behozható a lemaradás. A know-how rendelkezésre áll, a szabályozások készen vannak és szeptemberbe életbe lépnek. Van még hátra néhány szakmapolitikai kérdés, de ezek az lassan eldőlnek. Ami kritikus, az a cégek marketingje, ami jelenleg gyenge lábakon áll, de ha néhány cégnél van is, a mögöttes szakmai tartalom erősen kétséges.

Mit gondolnak a megrendelők?

A megrendelők szomjaznak a jó minőségre, de nem tudják még miben fog ez nekik kerülni. A piac ma már szinte mindent világpiaci áron vásárol, de a munkaerőt egyelőre nem. A szakma egyetlen kiútja, hogy a hozzáadott értékre koncentrál, mert azt világpiaci árón tudja eladni. Ez lenne a lényeg, mert a szakképzetlen munkaerő nem kell a piacnak. Tehát a kiút, az, hogy a menedzsment kitalálja és megtalálja azt, hogy mi az, amit hozzá tud tenni a munkaerőpiacon fellelhető segédmunkások puszta munkaerejéhez és létéhez. Ma már más színvonalú szolgáltatást várnak el, mint 10 vagy 20 évvel ezelőtt!

A szolgáltatás díjának 70 – 80%-a, a munkabér és járulékai

A jövőben ennek az aránynak folyamatosan csökkenni kell. Ennek a reális és megcélozható mértéke már rövidtávon is 50 – 60% és hosszútávon akár a 40% is elérhető.

Mi kel ehhez a hihetetlen fejlődéshez?

Olyan garantált minőségű szolgáltatás ígérete, ami még nincs a piacon!

Ha erre lenne kész, a boltban megvásárolható recept, akkor mindenki ezt csinálná, de nincs. Ezt ki kell érlelni és közben az érleléssel párhuzamosan kell felhúzni a személyi állomány, a technológiát és nem utolsó sorban az operatív vezetést. Ehhez pedig a személyzetet úgy kell motiválni, hogy hajlandó legyen részt venni a fejlesztésben és örömét lelje az erőfeszítésbe, mert ez nem lesz egyszerű. Azoknak, akiket ez a dolog felizgatott, vagy fejlesztésben gondolkodik, szervezek egy szakmai napot. Mivel a részletek rendkívül finomak, csak azoknak küldöm el az ajánlatot, akik komolyan érdeklődnek a dolog iránt.

A mótiváció törvényszerűségei

Érdekel a téma, várom a konkrét ajánlatot.

Név *:
email *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!