Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Az események sodrásában (18.08.10)

 

Az események sodrásában (18.08.10)

Most talán egy kicsit sok minden jelent meg egyszerre és ez némi zavart keltett, de ugyanakkor egészen jól megmozdult a csapat. A felmérés kapcsán ledobott labdák még mindig a levegőben vannak, de a párbeszéd már elindult.

Mindig izgalmas dolog szembesülni azzal, amikor valaki a fehéret zöldnek látja. Bennem mindig felmerül, hogy közben nem-e lettem színvak, de aztán a tények mindig megnyugtatnak. A helyzet az, hogy sajnos sokan csak a városi legendákra és az általánosságokra építik a mondandójukat.

Félreértés ne essék, nagyon fontos, hogy ki hogyan látja a körülötte lévő világot, mert hozzá csak ezen keresztül lehet csatlakozni. A takarító piac szereplői megrendelők, szolgáltató cégvezetők, középvezetők és takarítók mind másképpen látják ezt a világot. Aztán még néhány forgalmazó és tanácsadó is belekavar ebbe egyébként sem tiszta helyzetbe. Mi lesz ennek a végeredménye?

A TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS 2017 az első lépés, a második, hogy elkezdek riportokat csinálni a piac szereplőivel. Ez nem annyira egyszerű, mint ahogy ezt eleinte láttam, de meg fogom oldani. Harmadik dolog, hogy október 5-én a BUDAPEST CLEANING SHOW kapcsán szervezett konferenciának egyik témája lesz a felmérés.

Közben még ezek előtt szeptember 4-én lesz a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ II. NYÍLT NAP, ami a könyv 1.2 verzióját tárgyalja ki, ami már kiegészítésre került bizonyos szempontokkal, ami takarító cégvezetők és megrendelőkkel folytatott konzultációkon jöttek elő. A könyv mára átlépte a 300 oldalt (A4) és azt gondolom, hogy 95%-ban kiforrta magát arra, hogy etalon legyen a tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető számára. Nyilván mindig lesznek majd apró szempontok, amivel kiegészülhetne, de egyelőre azt gondolom, most már képes betölteni a funkcióját.

Szeptember, október és november folyamán lesz még egy konferencia sorozat is, de erről majd külön írok.

Közben készen áll az INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ I. NYILT NAP és nyilván hozzá a megfelelő könyv, aminek most a karcsúsítása folyik, ugyanis a tesztelő személyek szerint egy vastagra sikerült. Ezzel egy időben alakul a végleges ÖNJÁRÓ (VEZETŐÜLÉSES) FELÜLETTISZTÍTÓ GÉPKEZELŐ és a TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI SZAKMUNKÁS, amelyek cél szerint az októberi kiállításra készen lesznek. Ezzel a magam részéről egy időre lezártnak tekintem a szakmai fejlesztés kérdéskört, amit majd 2020-as Amszterdami kiállítás után fogok majd felülvizsgálni, mert meghirdetésre került egy informális találkozó ebben a témában és hát valószínű, hogy ott azért lesz egy két új téma, amit majd valahogyan kezelni kell.

Az idén még meghirdetésre kerül egy FELÜLETSPECIALISTA tréning is, de ez csak majd a jelentkezések függvényében.

Azt gondolom, hogy szakmai szempontból nagyon komoly második félévnek nézünk elébe és elvégzett munka szempontjából nyugodt szívvel állok ennek elébe. Szakértői szemmel is izgalmas lesz a második félév, mert van néhány projekt, ami rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Nagyon fontos kérdés, hogy a JELENTÉS kapcsán majd mennyi lesz a visszajelzés, mert 2019-re ez is nagy munkának ígérkezik és már most megjelent pár olyan szempont, amire gondoltam ugyan, de nem érzetem annyira fontosnak. Természetesen alapkérdés, hogy a takarító szektor miképpen fogadja majd a dolgokat és akar-e fejlődni, vagy marad a komfortzónába. Azoknak, akik a jelentés megvásárlásával támogatják a tisztán látás projektjét nagyon köszönöm és aztán azoknak kiemelten, akik ezt extra módon tették ezt meg és több példányt fizettek ki. Reméljük, az anyag majd eljut a megrendelőkhöz is és sokk sok visszajelzés jön majd.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!