Az események sodrásában (18.08.10)

 

Az események sodrásában (18.08.10)

Most talán egy kicsit sok minden jelent meg egyszerre és ez némi zavart keltett, de ugyanakkor egészen jól megmozdult a csapat. A felmérés kapcsán ledobott labdák még mindig a levegőben vannak, de a párbeszéd már elindult.

Mindig izgalmas dolog szembesülni azzal, amikor valaki a fehéret zöldnek látja. Bennem mindig felmerül, hogy közben nem-e lettem színvak, de aztán a tények mindig megnyugtatnak. A helyzet az, hogy sajnos sokan csak a városi legendákra és az általánosságokra építik a mondandójukat.

Félreértés ne essék, nagyon fontos, hogy ki hogyan látja a körülötte lévő világot, mert hozzá csak ezen keresztül lehet csatlakozni. A takarító piac szereplői megrendelők, szolgáltató cégvezetők, középvezetők és takarítók mind másképpen látják ezt a világot. Aztán még néhány forgalmazó és tanácsadó is belekavar ebbe egyébként sem tiszta helyzetbe. Mi lesz ennek a végeredménye?

A TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS 2017 az első lépés, a második, hogy elkezdek riportokat csinálni a piac szereplőivel. Ez nem annyira egyszerű, mint ahogy ezt eleinte láttam, de meg fogom oldani. Harmadik dolog, hogy október 5-én a BUDAPEST CLEANING SHOW kapcsán szervezett konferenciának egyik témája lesz a felmérés.

Közben még ezek előtt szeptember 4-én lesz a SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ II. NYÍLT NAP, ami a könyv 1.2 verzióját tárgyalja ki, ami már kiegészítésre került bizonyos szempontokkal, ami takarító cégvezetők és megrendelőkkel folytatott konzultációkon jöttek elő. A könyv mára átlépte a 300 oldalt (A4) és azt gondolom, hogy 95%-ban kiforrta magát arra, hogy etalon legyen a tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető számára. Nyilván mindig lesznek majd apró szempontok, amivel kiegészülhetne, de egyelőre azt gondolom, most már képes betölteni a funkcióját.

Szeptember, október és november folyamán lesz még egy konferencia sorozat is, de erről majd külön írok.

Közben készen áll az INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ I. NYILT NAP és nyilván hozzá a megfelelő könyv, aminek most a karcsúsítása folyik, ugyanis a tesztelő személyek szerint egy vastagra sikerült. Ezzel egy időben alakul a végleges ÖNJÁRÓ (VEZETŐÜLÉSES) FELÜLETTISZTÍTÓ GÉPKEZELŐ és a TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI SZAKMUNKÁS, amelyek cél szerint az októberi kiállításra készen lesznek. Ezzel a magam részéről egy időre lezártnak tekintem a szakmai fejlesztés kérdéskört, amit majd 2020-as Amszterdami kiállítás után fogok majd felülvizsgálni, mert meghirdetésre került egy informális találkozó ebben a témában és hát valószínű, hogy ott azért lesz egy két új téma, amit majd valahogyan kezelni kell.

Az idén még meghirdetésre kerül egy FELÜLETSPECIALISTA tréning is, de ez csak majd a jelentkezések függvényében.

Azt gondolom, hogy szakmai szempontból nagyon komoly második félévnek nézünk elébe és elvégzett munka szempontjából nyugodt szívvel állok ennek elébe. Szakértői szemmel is izgalmas lesz a második félév, mert van néhány projekt, ami rendkívül izgalmasnak ígérkezik. Nagyon fontos kérdés, hogy a JELENTÉS kapcsán majd mennyi lesz a visszajelzés, mert 2019-re ez is nagy munkának ígérkezik és már most megjelent pár olyan szempont, amire gondoltam ugyan, de nem érzetem annyira fontosnak. Természetesen alapkérdés, hogy a takarító szektor miképpen fogadja majd a dolgokat és akar-e fejlődni, vagy marad a komfortzónába. Azoknak, akik a jelentés megvásárlásával támogatják a tisztán látás projektjét nagyon köszönöm és aztán azoknak kiemelten, akik ezt extra módon tették ezt meg és több példányt fizettek ki. Reméljük, az anyag majd eljut a megrendelőkhöz is és sokk sok visszajelzés jön majd.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!