• ask the expert
  • Szolgvez könyv
  • Szolgáltatások és termékek megrendelése

Az ember vagy az EMBER (18.01.24)

 

Az ember vagy az EMBER (18.01.24)

Zajlik, a közgazdaság ki tudja hányadik reformja. Ennek most egyik alapvető tézise, hogy a pénz lassan nem számít, mert sokkal fontosabb a fenntarthatóság és a tudásharc a munkaerő piacon. Ha felületesen nézzük nincs új munkaerő, ha mélyebben vizsgáljuk nincs olyan munkaerő, aki alkalmas legyen a feladatra.

A sztori egyszerű.

A magyar takarítóiparban a cégvezetők azt hitték, hogy az élet mindenkori része a korlátlanul rendelkezésre álló, nem túl igényes, de elfogadható munkát végző „friss nyugdíjas”. Ez nagy hiba volt, de mindegy is, mert mára a helyzet gyökereiben változott.

Miközben a megrendelők egyre igényesebbek és persze fogják a pénzt, a takarítóipar nem tud vallogatni szakszolgáltatásra képes és motivált emberek között. A fenntarthatóság kérdésköre pedig úgy jelenik meg, hogy nincs ember, aki meg tudná mondani, hogy mi lesz 5 év múlva.

Cserék

A bérek hirtelen magasba szöktek. De nem ám mindenkinél, a cégek csak az új embereket veszik fel „elképesztő” pénzekért. Aki nem megy el, nem igazán jár jól. Vagyis a törzsgárda igazából egy valódi kibiztosított kézigránát. Az, hogy mikor robban majd és mi lesz akkor, ha a bérfeszültség „színre lép”, jobb bele sem gondolni.

Tehát akkor mi lenne a helyes út?

Minden a legkisebb ellenállás felé mozdul el. Addig, ami ennek a pontnak a keresése folyik, senkit nem érdeke a helyes út. Mert amíg a víznek van merre folynia, addig patak vagy folyó, amint viszont gát álja az útját és nem tudja azt áttörni tó lesz belőle. A víznek azonban ez „mindegy”, de nem úgy nekünk. A tó azt jelenti, hogy az energiák halmozódnak és egyszer aztán újra folyó lesz vagy mégsem.

Emberi erőforrás a központban

A takarítóipar jövője abban rejlik, hogy a takarítók képesek lesznek-e felvenni a „harcot” a változásokkal. Ez csak részben pénzkérdés. A másik fontos eleme, hogy a cégek milyen emberi erőforrás politikát folytatnak. Persze erről ma nehéz beszélni akkor, amikor semmilyen politika nincs.

Az alapmodell az volt, hogy a társadalomban mindig elegendő ember van arra, hogy olyan feladatokat lásson el, amelyek fontosak ugyan, de senki nem értékeli őket különösen (higiénés tényező). Ez ment eddig.

Mára azonban a helyzet megváltozott

Jelenleg a társadalom szerkezete átalakult és minél fejlettebb lett, annál inkább eltűntek ezek az emberek. Nyugat-Európában ez már a háború után 20 – 30 évvel később bekövetkezett. Az akkori szakma erre mai napig nem talált megoldást. Viszont mákja volt, mert a „vákuum” beszívta a vendégmunkást. Aztán 20 – 30 évig megint mindenki boldog volt. Ára azonban kikeltek „záptojások” és a krízis újra itt van.

Ez a krízis, azonban már minket is elért

Bármilyen meglepő a megoldást a mai kor takarító menedzsmentje sem találja és az időzített bonba ketyeg. Pedig ott az óra előtt csak nem látja.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Szakmai szótár

Ki a mentor?

Mit jelent a mentorálás és ki is az a mentor? Aligha vitatható ma már, hogy az egyik legnépszerűbb és legtöbbet használt fogalompár ma az oktatás területén a mentor és a mentorálás. Nincs olyan számottevő fejlesztőprogram, amelyben nem jelenik meg a mentor személye és a mentorálás tevékenysége. A mentorálás fogalmát ma az élet számos területén használják, ám kevesen tudják, hogy a szó mit jelent. A Magyar Értelmező Kéziszótár szerint atyai barát, pártfogó, nevelő jelentéssel egyenértékű. A mai szóhasználatban egy olyan személyt jelent, aki – mint idősebb és tapasztaltabb barát, tanár vagy tanácsadó – atyailag segít jó tanácsokkal valakit. Munkahelyi környezetben olyan személyt jelent, aki egy munkatársa számára tanácsadóként áll rendelkezésre. A mentor elkíséri a munkatársat szakmai fejlődése során, és példát mutat neki (hu.wikipedia.org/wiki/Mentor).

Mi a FŐTÁBLA?

Az a dokumentum, ami szakmailag kodifikálja a szolgáltatási jegyzéket, úgy hogy az adott szolgáltatáshoz szükséges erőforrások összességét külön számoló táblákban megjeleníti. Nagy előnye, hogy akármelyik paramétert változtatjuk, automatikus változik az ár is. Nagyobb változtatásoknál módosítani kell a tisztítószer vagy az eszköz szükségletet is. A dokumentum a szerződés szakmai melléklete lehet, és minden időszakra kell, hogy legyen egy elfogadott Főtábla. A Matisznak ezzel kapcsolatban van irányelve (IR 02), bár ezt kevesen ismerik.

Mi a különbség a tárgyi norma és a tételnorma között?

Amikor időnormáról beszélünk fontos megkülönböztetni a tárgyi és a tétel normát. A tárgyi norma mindig egy adott eljárásra vagy technológiára vonatkozik, aminél nincsenek különös körülmények. Vagyis egy nyirkos feltörlés esetén szinte mindegy, hogy azt egy iroda PVC felületén vagy egy szálóda márványpadlóján hajtjuk végre. Ezért ennek a normaideje egy konkrétan megadott eszközzel szűk határok között mozog. Továbbá ha az 1. pont igaz, akkor azt mindenki pontosan tudja, hogy nyirkos feltörlésnél, például 40 cm-es lapos-mop alkalmazásával ö maga mire képes. Természetesen itt is igaz, hogy csak az számít, ha helyesen van végrehajtva. A tételnorma ennél egy kicsit bonyolultabb és itt már nagy jelentősége van a körülményeknek és a peremfeltételeknek is. A tételnorma azt jelenti, hogy adott körülmények között, egy adott területen, egy meghatározott idő alatt egy vagy több eljárás, vagy technológiát kell végrehajtani. A tételnormát tervezzük, a hálóterv segítségével, és nyilván itt is él a hatékonysági vizsgálat, vagyis mennyire volt jó az a terv. Tehát itt a tapasztalatnak rendkívül nagy jelentősége van és az, hogy a tervezés során, az illető milyen tárgyi normákkal számolt, az sok minden elárul arról, hogy szakmailag hol tart az illető.