Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Augusztus, szeptember és október (16.08.02)

 

Augusztus, szeptember és október (16.08.02)

Már nincs egészen három hónap és újra elindul valami, ami megváltoztathatja a szakmáról alkotott képet és egyben hatalmas kihívás a szakma résztvevőinek is. Mert semmi nem önműködő, most itt előáll egy lehetőség, és a szakma résztvevőin áll, hogy mennyire tudnak élni vele. Most kell lépni.

A TisztaShow egy olyan rendezvény, ami még eddig nem volt, a kézműipar keretrendszerében kiemelt helyet kap a takarítás és a tisztaság. Október 21 – 22 a kézműves szakmák elfoglalják a Hungexpo B pavilonját és a nagyérdemű átértékelheti eddigi elképzeléseit.

Különleges időszakban vagyunk, a tisztítás-technológiai szakma szeptemberre teljes mértékben átalakult, talán azt mondhatjuk, hogy egy kicsit több mint 10 év kellett, hogy minden éríntett pontosan átlássa a szakmai szükségleteket és teljes mértékben meg is értse ezt a szakmát. Fontos, hogy a Magyar kereskedelmi és Iparkamara megkezdte az előkészületeket a 2018-as EuroSkills magyarországi megrendezéséhez, ez a takarítást olyan mértékben érinti, hogy jelenleg nem versenyszám és azt szeretnénk, hogy legyen 6 országnak kéne összefogni. Tehát az októberi kiállítás, szakmai nap, tanácskozás, normamérés, divatbemutató és minden más tevékenység, ami ott lezajlik majd, annak fontos hatása lesz majd a nemzetközi szakmai életre is.

A TisztaShow különleges rendezvény, olyan még sem itthon sem máshól nem volt, hogy rendezvény egyszerre próbálja megszóltatni a fiatalokat és időseket, a szakmát és a háziasszonyt, a kütyük iránt érdeklődő férfiakat és a szárnyaikat bontogató gyerekeket vagy a profikat és a pályakezdőket. Az, hogy a nagy esemény közös rendezés a BKIK Kézműipari tagozatával nem csak „egy” szakmaként próbálja megszólítani az embereket, hanem betekintést ad egy olyan világba is, amit eddig talán, egy kicsit elfelejtett a társadalom.

Tehát a nagy kérdés, hogy mit lép a Magyar takarítóipar?

Ez a rendezvény különleges lehetőség, ha az ember a hónlapot végig böngészi, láthatja, hogy rengeteg opció van arra, hogy ott megjelenjen, és lehetőségeihez mérten képviselje önmagát. Szerintem a jelenlét rendkívül fontos lesz, a rendezvény biztos meg fogja mozgatni a piac keresleti oldalát is, mert joggal gondolhatja, hogy aki nincs itt, azzal nem is kell foglalkozni. Tehát ott kell lenni.

Ez nem egy statikus zsibvásár!

A mindenki számára ismert kiállítás mellett, itt az igazi cél, hogy maga a „szolgáltatás” kerüljön bemutatásra. Ezért a rendezvénynek olyan kisérő elemi vannak, amik valójában szerves részét képezik annak, mind a normaadó verseny vagy kerekasztal jellegű tanácskozási blokkok vagy a társadalomnak kínált programok, mint gyereksarok, ismeretterjesztő programok, színpad, vetélkedők és sok minden más.

Tudom, hogy nyár van, de ez most rendkívül fontos! Itt a TisztaShow linkje. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!