Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Aranybánya (17.10.09)

 

Aranybánya (17.10.09)

Mint látjátok, lecseréltem a honlap arculatát és egy kicsit fejlesztettem a webshopot. A következő napokban folyamatosan kerülnek fel az anyagok. Megkezdem a tudásbázisom kiaknázását. Az utóbbi időben nagyon sok megkeresés jött és nagyon érdekes a mentalitás.

A piac átalakulóban van

Rengeteg cég szűnik meg, de közben újak is alakulnak. A cégek száma összességében csökken. Tisztul a piac. Na de mire gondolhatnak a piacra frissen belépők?

Szinte mindenki azt gondolja, hogy eleget tud a szakmáról, ahhoz, hogy vállalkozásba kezdjen. Ez persze nem teljesen van így. Végül is hát az önbizalom is fontos szempont és én senkit sem akarok megtörni.

Ezért inkább nézzük meg tényleg tudnak-e mindent.

A visszajelzések szerint az első probléma, hogy a vezetők talán kapizsgálják mi a tisztítás-technológiai szolgáltatás lényege, de az alkalmazottaiknak fogalmuk sincs róla. Ez pedig azt jelenti, hogy itt ebben a helyzetben a takarítás nem szakma, csak rabszolga kereskedelem.

Mi a baj, ha ebből meg lehet élni?

Semmi, csak egy baj van nem fenntartható. A munkaerőpiac igen komoly változásokon megy át és egyelőre a magyar vállalkozásoknak nem nagyon van stratégiája erre. Vannak próbálkozások és miközben nőnek a foglalkoztatási költségek a szolgáltatási érték stagnál. Ez pedig nem vezet jóra.

Hogyan tovább?

A magam részéről piacra dobom minden tudásomat. Nézzük meg mi lesz a vállalkozók szembesülnek azzal, amit nem tudnak. 

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#3 - Tibor2017.10.13. 07:41

Mindenkinek szíve joga eldönteni mit helyez előtérbe és mire fókuszál. Mindenki a saját szerencsének a kovácsa. Engem az már nem érdekel ki mit gondol a tudásról. Csak az érdeke, aki akar valamit. Azoknak tudok csak segíteni akik igénylik ezt. Sára lányomnak van egy ide vágó mondás: aki hülye haljon meg!

#2 - Kovács Béla2017.10.09. 23:05

Szia Tibor!

Tisztellek amiért ennyire szíveden viseled a takarítószakmát már ennyi ideje!!
DE!! , 1x és mindenkorra VEDD TUDOMÁSUL ÉS VISSZAJELZÉSEK ALAPJÁN ELKÖNYVELHETED MAGADNAK , HOGY : CSAK A valamit adó magára takarító személy vagy cég fogja elfogad az általad felkínált lehetőségek valamelyikét !! Komolyabb, nagyobb cégeket egyáltalán nem érdekel ez a megközelítés mert nem azon a szinten vannak amin kellene nekik a Te általad kínált verzió, lehetőség! Őket már nem érdeklik az ilyen problémák , mert a rabszolgatartásuk meg van !! Esetleg a feltörekvőket érdekelheti , kapcsolati tőkéjüktől függőn !
VISZONT AZT HATÁROZOTTAN TUDOM ÉS AKAROM A TUDOMÁSODRA HOZNI , HOGY A TAKARITÓIPAR SZEREPLŐIT SZŰRNI KELL !! INNENTŐL KEZDVE CSAKIS AZ VÁLTHAT VÁLLALKOZÓIT AKINEK VAN ILYEN IRÁNYÚ VÉGZETTSÉGE ( KÉRDEZD MEG KOMERAK ÚRAT, HOGY VAN EZ NÁLUK! !) éN SZEMÉLYESEN TAPASZTALTAM , HOGY NEM AKÁRKI VÁLTHATJA KI A TAKARÍTÁSRA A SZOLGÁLTATÁSI TEVÉKENYSÉGÉT!!!
tehát a jelszó a jövőnket illetően! :SZŰRÉS!!
AZT IS JAVASOLOM , HOGY A NAGYOBB CÉGEKNEK SZÜKSÉGES , KELL , MUSZÁJ FOGLALKOZTATNIUK EGY TAKARÍTÓ MESTERT MINT AHOGY AZT ANNAK IDEJÉN MONDTAD A MESTERKÉPZÉSEN!
Gondold át reálisan , HISZEN MINDENKINEK MEG KELL ÉLNI !! tudom és látom!!

Üdvözlettel, régi küzdőtársad : Béla !

#1 - Tibor2017.10.09. 12:53

Bátran írjatok, kezdjük meg a párbeszédet.