Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

Alapfektetés (18.04.26)

 

Alapfektetés (18.04.26)

1990 előtt otthon sem nagyon takarítottam. Azonban 2000-re már volt kb. 300 000 m2 szőnyegtisztás a kezemben. Az, hogy ez sok vagy kevés, mindenki ítélje meg maga. Én azt tudom mondani, hogy még ma is tanultam valamit, miközben a folyik a legújabb anyagfejlesztési menet. Mi történik most?

2018 május 14-én megjelenik az INTÉZMÉNYTAKARÍTÓ 1.0 PDF verziója. Ez egy négy könyvből álló sorozat első könyve. A másik három is olyan mértékben van előkészítve, hogy ha minden jól alakul az idén megjelenhet. Cél hogy az októberi Budapest Cleaning Show legyen a végső célpont.

Ez a könyv, ebben a formájában most még nem feltétlenül az intézménytakarító jelölteknek szól, hanem sokkal inkább a magasabban képzett szakembereknek. Ugyanis most az a kulcskérdés, hogy pontosan, milliméterre hol húzzuk meg a határt az Intézménytakarító és az Önjáró (vezetőüléses) felülettisztító gépkezelő között illetve hol kezdődik a Tisztítás-technológiai szakmunkás és hol a Tisztítás-technológiai szolgáltatásvezető. Ezek most mind önálló okj-s végzettségek, fontos lesz, hogy mit várunk el, milyen konkrét tudás legyen mögötte. Ez egy nagyon komoly kérdés, mert a képzésben most akkora káosz van, hogy azt el sem tudom/merem mondani.

Tehát várom a visszajelzéseket és véglegesítem az anyagot és május 14 után is várom a visszajelzéseket május 22-ig, azután megkezdődik a könyvnyomdai előkészítése. Az a verzió lesz a 2.0. Természetesen később is nyithatunk vitát a fejlesztésre, de azt hiszem előbb a másik három könyvet is ugyanerre a szintre kell hozni.

Nyilván ennek ára van, de ha mindenki részt vesz benne, azzal, hogy a könyvet megveszi akkor én ezt meg tudom csinálni. Ha pedig a könyv nyomtatásba kerül, akkor jön a következő izgalmas kérdés eljut-e minden takarítóhoz?

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#1 - Bagosi Tamás2018.04.26. 11:44

Kíváncsian várom!