Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A védőréteg

 

A védőréteg

A polimer védőréteg már a 2000-ben szervezett KonfirMATISZ tanfolyamon is kapott 45 percet a 40 órából és akkor annak Tóth Laci (FLOR Kft.) volt az előadója. Az elmúlt 15 év alatt sok minden változott és alakult, új anyagok is megjelentek, az egynapos specializációra készülve végig gondoltam mi minden információ és gyakorlati tapasztalat halmozódott fel és miképpen lehet ezt 8 órába szintetizálni.

Az első, amit fontos megjegyezni, hogy első alaptisztításomat és az ehhez kapcsolódó védőréteg felvitelt 1996-ben csináltuk Seffer Istvánnal a raktárunk PVC padlóján. A feladat akkor vált aktuálissá, amikor a Kempinski szálloda, amit akkor napiban takarítottunk és már jó tapasztalataik voltak a száraz szőnyegtisztításunkkal kapcsolatban jelezte, hogy az alaksori rugalmas burkolatokat esetleg bevonatolnák. Nyilván nem szerettünk volna leégni, ezért tettünk egy próbát, hogy megfelelően belökjük a technológiát.

A védőréteg kultúrája Amerikából származik, ahol eleinte olajokkal, méhviasszal, majd később viasz és polimer keverékű védőrétegekkel meghonosították a rugalmas burkolatok száraz karbantartási rendszerét.

Miért is aktuális most ez a téma?

Mert a „Környezetbarát takarítás” kapcsán a száraz takarítás egy igen fontos kérdés, mondhatni kulcs stratégia. Maga az alaptisztítás az alaptisztítószernek és a felszedett védőrétegnek köszönhetően nem igazán sorolható a környezetbarát eljárások közé, de ha életciklusban gondolkodunk és ennek a technológiának köszönhetően csak 3 vagy 5 évente kell alaptisztítani és közben minimális mennyiségű tisztítószert alkalmazunk, akkor már egészen izgalmas lesz a téma.

A Felületspecialista új koncepciója

A „Felületspecialista” tanfolyam indulásakor egy 5 napos tanfolyam volt, aminek során érintettük a szakmai kérdéseket és foglakoztunk internet marketinggel, a demó sajátosságaival és a direktértékesítés során alkalmazott kommunikációs technikákkal. Mára ez átalakult, a hétfőn induló első tréning, ami a „Egynapos specializáció” néven fut majd most az alaptisztításról és védőréteg felvitelről szól majd, de tervezzük újabb témákat is. A marketing és értékesítési ismeretek egy kétnapos tréningben kapnak helyet és ennek bemeneti szintje a szakmunkás bizonyítvány lesz.

Visszatérve a védőrétegre

Azt gondolom, hogy a rugalmas burkolatok karbantartási politikájának megváltoztatása, az impregnált mikroszálas törlés és nagyfordulatszámú gépekkel történő takarítás bevezetése olyan minőségi változásokat hozhat, amik túl a környezetbarát minősítésen egy egészen más vevői megelégedettséget hoznak majd el. Például bevezetésre kerül a 3 vagy 5 éves karbantartási szerződés és nem egyszeri alaptisztításokat és védőréteg felvitelt kínálunk majd.

Azt gondolom ez egy érdekes nap lesz, mert a felkészülés során még én is meglepődtem, hogy mennyi új dolgot találta, ami eddig nem kapott elég hangsúlyt.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!