Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A takarító szolgáltató, mint félkatonai szervezet (19.08.15)

 

A takarító szolgáltató, mint félkatonai szervezet (19.08.15)

Ebben a megközelítésben a takarítási szolgáltatás vezénylése alapvetően egyszerre fegyelmi és közben szolgáltatási minőségi kérdés. A takarító szektorban ez sok féle képen van szabályozva, azonban nem minden esetben realitás a vasfegyelem.

A megrendelő az esetek többségében jelenlétben gondolkodik. A közbeszerzésekben is sok esetben létszámot írnak elő és nem igen foglalkoznak az emberek szakmai minőségével, pedig nyilván lényeges szempont az elérhető mennyiségi és minőségi teljesítmény vonatkozásában.

Mindezeknek megfelelően egy szolgáltató szervezet vonatkozásában izgalmas kérdés, hogy a szervezet vezénylése és annak betartásának ellenőrzése miképpen valósul meg. Önmagában ez egy olyan minőségi küszöb, amint nagyon sok takarító szervezet igazából még nem jutott át. Tehát menedzsment szempontból ez egy alapkérdés, mert ez egyrészt lehet hatósági ellenőrzés tárgya, másrészt a belső elszámolási rendszer lényegi eleme. Ha ez megfelelően működik a bérszámfejtésben kevesebb vagy egyáltalán nem lesz hiba és megszűnnek a fizetést követő panaszok, reklamációk és a szervezeti közhangulatot mérgező konfliktushelyzetek. Ez alapján tehát, önmagában nem is motiválja a szemléztet, de legalább egy fajsúlyos demotivációs faktor ki van lőve.

Kérdés, hogy mi az ideális rendszer? Ki, hogyan csinálja? Beszéljünk róla egy kicsit!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!