Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A takarító szolgáltató, mint félkatonai szervezet (19.08.15)

 

A takarító szolgáltató, mint félkatonai szervezet (19.08.15)

Ebben a megközelítésben a takarítási szolgáltatás vezénylése alapvetően egyszerre fegyelmi és közben szolgáltatási minőségi kérdés. A takarító szektorban ez sok féle képen van szabályozva, azonban nem minden esetben realitás a vasfegyelem.

A megrendelő az esetek többségében jelenlétben gondolkodik. A közbeszerzésekben is sok esetben létszámot írnak elő és nem igen foglalkoznak az emberek szakmai minőségével, pedig nyilván lényeges szempont az elérhető mennyiségi és minőségi teljesítmény vonatkozásában.

Mindezeknek megfelelően egy szolgáltató szervezet vonatkozásában izgalmas kérdés, hogy a szervezet vezénylése és annak betartásának ellenőrzése miképpen valósul meg. Önmagában ez egy olyan minőségi küszöb, amint nagyon sok takarító szervezet igazából még nem jutott át. Tehát menedzsment szempontból ez egy alapkérdés, mert ez egyrészt lehet hatósági ellenőrzés tárgya, másrészt a belső elszámolási rendszer lényegi eleme. Ha ez megfelelően működik a bérszámfejtésben kevesebb vagy egyáltalán nem lesz hiba és megszűnnek a fizetést követő panaszok, reklamációk és a szervezeti közhangulatot mérgező konfliktushelyzetek. Ez alapján tehát, önmagában nem is motiválja a szemléztet, de legalább egy fajsúlyos demotivációs faktor ki van lőve.

Kérdés, hogy mi az ideális rendszer? Ki, hogyan csinálja? Beszéljünk róla egy kicsit!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!