Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A SÁRKÁNY ÉVE (18.10.08)

 

A SÁRKÁNY ÉVE (18.10.08)

A szlogen, az, hogy a sárkány benned lakik. Tehát, a TE éved. A következő évben több információ jelenik meg a piacon, mint az elmúlt 10 évben összesen. Aki ma azt hiszi, hogy mindent tud, amire szüksége lehet, az TÉVEDÉSBEN TARTJA MAGÁT ÉS A KÖRÜLÖTTE LÉVŐKET. Majd meglátod.

Én szóltam!

Talán a következő 5, de biztosan csak az előttünk álló 1 évről lehet most beszélni. Már elég régóta, én legalábbis, az évet szeptembertől szeptemberig számolom. A mai bejegyzésem, abból a szempontból fontos, hogy aki nem lát tisztán bizonyos dolgokat, az megdöbbenhet. Aki ez elmúlt időben elszállt, az magába nézhet. Aki pedig elkeseredett, az vigasztalást kaphat abban, hogy a dolgok 95%-a csak rajta múlik. Kívülről csak a lehetőség jön, a megoldás belülről lesz vagy nem.

Hogyan zártam én?

A magam részéről a 2017-2018-as évet elégedettséggel zártam. Persze nem mondom, hogy minden szép és jó, a beszélgetések sok panaszt hoztak a felszínre, de egyben azt is, hogy a fásult bénaság és a sült-galamb várás mindennél erősebb most.

Én személyesen lezártam két viszonylag nagy anyagot. A TAKARÍTÓ SZEKTOR 2017 és a TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI SZOLGÁLTATÁSVEZETŐ anyagát. Az első digitális formában már elérhető, a második a jövő héten kerül piacra digitális és nyomtatott formában is. Ebben az évben sok minden más is elkészült 95%-os készültségre, de ennek az időszaknak ez volt a két legfontosabb anyaga.

Ezen kívül elindítottam az IGAZSÁGÜGYI SZAKÉRTŐ projektet az első vizsgával és megszereztem immár nyolcadszorra is megszereztem a MATISZ SZAKÉRTŐ címet.

Erre az évre is megvan a kihívás a MERCÉDESZ magyarországi létesítményeinek takarítását illetően megkezdődött az átvilágítási és fejlesztési projekt. Ilyen szempontból a világ kerek, több cég, főiskola és egyetem oktatási folyamataiban is ott vagyok, és azt gondolom, hogy bár ezek nem nagy falatok mégis részei annak a rendszernek, ami majd idővel meghozza a változást. Az MKIK Mester elfogadásra került, hamarosan lesznek majd mestervizsgák is. Szerintem a következő év izgalmas és sok piaci szereplőnek vízválasztó is lesz. Ezen kívül persze még sok minden történik körülöttem és ezek mind hasznosak is a nagy kerek egész szempontjából, de nem férnek be a blog keretei közé.

Az is jól látszik, hogy többen is fejlesztenek és optimistán tekintenek előre. Mindenkinek más a helyzete, de a sok kezdeményezés végül is egy irányba mutathat. Az idei konferencián úgy éreztem, hogy bizonyos általam lefektet alapok, azért egészen jól működnek. 2002-ben megalkotott FŐTÁBLA beépült a szakértői munkába és erről már érdemes volt előadást is tartani. Bár a jelen nem különösebben hálás, ettől függetlenül én magam jól érzem magam és látom az értelmét a fejlesztéseknek. Nyilván a piac jelenleg el van egy kicsit maradva, és le is van ragadva, de azt hiszem ez természetes. Az ébredés fájdalmas lesz, ezen már semmilyen kávé nem segít majd.

Az én életem most úgy alakult, hogy továbbra is érdekel a piac szakmai fejlődése, de nem izgat. Én most egy olyan építkezésbe kapcsolódtam be, ami teljes mértékben kielégíti az versengő/harcos szükségleteimet és olyan kihívásokat látok, amik a piac egy szűk részére koncentrálódnak.

Az érdeklődési körök maradnak. A fő irányok a történelem, a technológiai újítások, a szakirodalom és piac kíméletlen elemzése. Nem fogom vissza magam az információ megosztásában, de aki követni akar, annak fel kell kötni a textilt. A szakmapolitika operatív része nem érdekel, a teljes piac nem menthető meg. Ami menthető az néhány személy, azoknak kínálok információforrást, de irányt nem. A választott irány, egyéni felelősség kérdése ez a hitvallásom. Mindenki úgy rendezi be az életét, ahogy akarja, már nem gondolom, hogy tud lenni olyan központi szabályozás, ami ebben gátat szab. A törvényi, de leginkább a piaci erő az, ami formálja majd a jövőt és ez egy olyan cápáktól hemzsegő, bővizű sodrás, amiben, a medencében való úszkálás kompetenciái semmit sem érnek. Ennek a világnak a megértéséhez, sok információval tudok szolgálni, ugyanakkor a megértés nem garantált. Ez van. Van amit én sem értek még.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!