Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A ritmus ereje (17.06.23)

 

A ritmus ereje (17.06.23)

„Gyakorlati készség” folyamata talán az egyik legfontosabb tudáselem a szakképzésben. Ha ezt valaki még a szakmai szocializációja elején a magáévá teszi, bármeddig is jut ranglétrán, ez mindig hasznosítható tudás marad!

Hat fogalom, ami egyben kötelező tevékenység: Tisztázás, Döntés, Előkészítés, Végrehajtás, Hatékonyságvizsgálat, Átadás. A folyamat minden eleme meghatározó és nélkülözhettlen elem. A hibák feltárásának nagyon jó módja, mert pontosan meghatározható, hogy személy vagy a szervezet mit nem csinált meg. Ugyanis ha bármelyiket kihagyod, következménye van. Olyan mintha nem vennél tudomást a gravitációról, és kilépsz a kilencedik emelet ablakán.

Tegnap hosszasan beszélgettem két emberrel, de egymástól függetlenül. Mindkét ember az egyik nő a másik férfi ugyanabba a hibába esetett. Mindketten ragyogó szakemberek, el sem tudom képzelni, hogy megakadnának bármilyen szakmai problémán. Azonban mindketten ugyanazt a hibát követték el és ez most végzetes számukra.

A hiba lényege, hogy mindkettőjük esetében az embereik fényévekre vannak tőlük szakmailag és ez a gyengébb tudás hat az etikájukra és a lojalitásukra is. Egy szóval nem elég, ha saját magad képzed, felelős vagy az embereid szintjéért is, mert ha az túl alacsony az neked lesz rossz.

Egy új világ kezdődik most.

Tegnapi hír volt, hogy az átlagbér átlépte a 300 ezres álomhatárt. A kritikus kérdés az, hogy ezt ki tudjuk-e termelni? Nyilván nem vagy gyengén képzett, netán tán segédmunkásokkal biztos nem! Itt a válasz az alacsony munkaerőkínálatra! 

vissza