Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Már tavaly kezdödött a projekt és idén is folytatodik több takarítási terület kisérleti menedzsmentje, annak érdekében, hogy elöbb-utobb megvalósítsuk a legendás takarítási szolgáltatást. A célok a teljes transzparencia megvalósítása és felkészülés a digitalizációra.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A piac átalakulása (18.09.24)

 

A piac átalakulása (18.09.24)

A tisztasági piac nem egységes piac, sok féle szolgáltató szereplője van, akik nem gondolják, hogy egy piacon mozognak. Valójában igazuk is van, mert a kéményseprők, kártevő irtók, mosodák, vegytisztítók, takarítók és autómosók, bejárónők tényleg külön részpiacokat fednek le és mégis van egy közös szakmai szempont, az oda nem való ás ott valamilyen kockázatot jelentő anyagok eltávolítása.

Ebből a nagy piacból jelenleg a szakképzettség csak az egészségügyi gázmestereknél és a kéményseprőknél kérdés, a többi területen a piac belátására bízva a dolog.

A jelenlegi helyzet pedig az, hogy a munkaerőhiány, teljesen logikusan, miközben ösztönözhetné a hozzáértés és a hatékonyság növekedését, most éppen ellenkezőleg inkább csak az emberek valogatás nélküli alkalmazását hozta elő a munkaadókban. Ez jelenleg egy szemléleti kérdés és nem lesz hosszú életű.

A megrendelők attitűdje szép lassan változik. Az olcsó és kompromisszumokkal teli szolgáltatásoktól elindultak a drága és tökéletes szolgáltatások irányába. Egyelőre csak a deklarációk szintjén, de hamarosan jön a valós cselekvés is, mihelyst a piacon megjelennek a magasabb kategóriájú szolgáltatók.

Mit is jelent ez valójában?

100%-os szolgáltatói garanciát, magas tudású és felelős személyzetet és hozzáértő menedzsmentet. Még egyszerűbben átadási és igazolási rendszerek bevezetése, személyzet képzése/strukturálása szakmai szint szerint, tervezés orientált és folyamatosan fejlesztő/optimalizáló menedzsment.

A városi legenda az, hogy ezt a piac nem fizeti meg

Ez badarság, a piac most lép ki abból a helyzetből, hogy a takarítás olcsó és vannak kompromisszumok. A következő evolúciós lépcső, hogy ha többet kell érte fizetni, már nem fogad el kompromisszumokat és bekeményít. Tehát ha változik az árszínvonal, változni kell a szolgáltatási filozófiának is. Vagyis nincs már elnéző fejrázogatás, a jövő a pontos mérések időszaka.

Akit ez mélyebben érdekel jöjjön el és hallgassa meg a MATISZ konferencián tartandó előadásomat a piacfelméréssel kapcsolatban.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!