Aranybánya

25 éve foglalkozom a tisztítás-technológiával és itt időnként megosztom a tapasztalataimat. Négy témát viszek: A takarítás történelme (THE HISTORY PROJEKT), a szakmai fejlesztést és mentorálást (RENESZÁNSZ 2.0), a piac monitoringját (TAKARÍTÓ SZEKTOR JELENTÉS) és piacon elérhető technológiai kínálat lényegi elemzését (TECH PROJEKT). Ezen kivül vannak még ötleteim, de van egy fő munkám is, az a szakértési pozicíó és sokkal több már nem fér bele.

Videótár

Best Value

2017.07.25.

SzakmaSztár

2016.04.21.

Boeing fejlesztés

2016.04.08.

Szavazás

Milyen gyakran nyitja meg ezt az oldalt?

Szavazok

A parlament nagyon napirenden van

 

A parlament nagyon napirenden van

Az elmúlt napokban sokan megkerestek és elmondák véleményüket a konkurenciáról, a piacról és az egész helyzetről. A lényeg, hogy a változást mindenki akarja, csak nagyon nehéz nekifogni. Az eddig felvázoltakból az derül ki, hogy olyan programot kell kitalálni, ami már rövidtávon is motiválja a cégeket és nem csak a nagy álom megvalósulását tűzi ki célul.

A helyzet lényege, hogy miképpen találjuk meg a 400 főt. Nem az a kérdés, hogy találunk-e 400 főt, hanem az, hogy ez az a 400 fő legyen, akik tényleg képes hatni az egész piacra. Az a 400 fő legyen, aki személyenként szakmailag hiteles és csoportban pedig képviseli azt az erőt, amivel a piac egyetlen szereplője sem fog szembe menni.

Érted!?

Félreértés ne essék a most a teljes piacról beszélve 1 500 vagy több döntéshozóról beszélünk. Ebből a létszámból, ami lehet több is, vagy kevesebb kell kiválasztani az a 400 szakembert, akiben minden szereplő megbízik, és a döntést elfogadja, mert őszintén hiszi, hogy ettől neki személy szerint is jobb lesz.

Érted?!

A kiválasztásnak három módja lehet.

a)      Nem kell válogatni csak az első 400 önjelölt jelentkezését kell elfogadni.

b)      A kiválasztást demokratikus alapra kell helyezni, fel kell mérni és nyilvántartásba kell venni az összes döntéshozót a szakmában és ők egymás közt megválasztják a 400 képviselőt.

c)      A kiválasztást szakmai alapra kell helyezni és a 400 személy az legyen, akik szakmailag és szakmai eredmény tekintetében a legjobbak és ezt a szakma el is ismeri.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - Ritz Tibor2013.03.21. 06:55

Szerintem, a TTParlament szakmapolitikai döntéseket kell hozzon, tehát a képviselő a tulajdonos megbizásából az ügyvezető igazgató. Az a tulajdonos felelősége, hogy a képviselő lássa át a szakmai és szakmapolitikai kérdéseket egyaránt.
Ezt követően lehetne létrehozni bizottságokat, ahol aztán egy adott szakterülethez értő képviselné a cégeket.
Hogy melyik cég kerülne be, azt hiszem komoly prsztizs kérdés is.

#1 - Czakó Attila2013.03.20. 11:34

Kedves Tibor!

Már vagyok a szakmában, de a lapodat folyamatosan figyelemmel kisérem, a parlament ötletét nagyon jónak tartom.

Jó kérdések!

Ki képviselje a szakmát egy 400 fős parlamentben?
A cégek tulajdonosai, vezetői, vagy a szakmai vezetői,
A választ magam sem tudom egyből rávágni.

A gazdasági érdekek és a szakmai szempontok ma még nem fedik egymást Magyarországon.
Lehet, hogy a cégvezetők, tulajdonosok, és a szakmai munkatársak részére külön szekciót kellene szervezni.

Kíváncsian várom, hogy milyen megoldást sikerül találnotok.
A parlament felállásáért, és eredményes munkájáért, nagyon szurkolok.

Üdvözlettel:

Czakó Attila